A poc a poc, Quique Cárcel i Txiqui Begiristian van confeccionant la plantilla del Girona que s'estrenarà a Primera Divisió amb fitxatges i cessions del Manchester City convertit, avui dia, en la principal via d'alimentació del club de Montilivi. Després de les cessions de Douglas Luiz, Aleix Garcia, Pablo Maffeo i Marlos Moreno el següent en arribar serà el davanter nigerià Larry Kayode, màxim golejador de la darrera temporada a la Bundeslliga austríaca on ha marcat 17 gols amb l'Àustria de Viena. Kayode era avui a Manchester tancant el seu fitxatge per les quatre properes temporades pel City que, almenys en el primer any, el cedirà al Girona que guanyarà un efectiu més en un davanter on, fins ara, Cristhian Stuani és l'única referència clara envoltat de molts mitges puntes i un extrem reconvertit (Marlos Moreno).

El Girona no va voler confirmar ahir la incorporació de Kayode, però la notícia del seu traspàs al Manchester City ja es donava per feta des del matí en mitjans austríacs i la mateixa parella del davanter, Zinny Kayode ho va explicar a través de les xarxes socials detallant que el punta nigerià estava firmant un contracte per quatre anys, el primer dels quals el jugaria cedit. Aficionats a les xarxes socials, Kayode i la seva parella, van penjar imatges del davanter ahir a les instal·lacions del City sense que el club anglès hagués fet oficial un traspàs que, algunes fonts des d'Anglaterra, quantificaven en prop de quatre milions d'euros. A la tarda, hores després que ho fes la seva parella, va ser el mateix Larry Kayode qui penjava un escrit a Instagram donant les «gràcies a déu» per haver firmat pel Manchester City i explicant que jugarà cedit al Girona aquest curs. Una cessió que s'hauria de fer oficial en les hores que venen, entre avui i demà, perquè Pablo Machín comptar com més aviat millor amb un altre davanter per intentar pal·liar la sequera golejadora del seu equip en aquesta pretemporada.

La seva bona temporada a Àustria, màxim golejador de la lliga i amb un paper clau en la segona posició final de l'Àustria de Viena rere el Red Bull Salzburg a la classificació, ha posat Larry Kayode en el punt de mira de molts equips europeus aquest estiu. A la lliga espanyola es parlava que l'Alabès hauria intentat incoporar-lo, però la capacitat econòmica superior de la Premier League convertia aquesta operació impossible. Semblava que el Newscastle era l'equip que estava més ben posicionat per fitxar Kayode, però, segons explicaven ahir diferents mitjans anglesos, una trucada del mateix Pep Guardiola el va convèncer que la seva millor opció era fitxar pel Manchester City. I, de passada, reforçar el Girona en la temporada de la seva estrena a Primera Divisió.

Amb 24 anys, i després d'haver explotat aquesta temporada a Àustria on se l'ha considerat el millor jugador de la competició, Larry Kayode arribaria a Girona en un bon moment per acabar de fer el salt a la seva carrera. Amb una certa experiència, aquest any també ha jugat Europa League amb l'Àustria, el davanter nigerià ha jugat dues temporades a la Bundeslliga austríaca (17 gols aquest curs i 13 l'anterior) després de passar pel futbol d'Israel (Maccabi Netanya) i Suïssa (Lucerna).