La victòria del Girona d'ahir no serveix per sumar tres punts, però sí per agafar confiança de cara l'estrena a la Lliga de dissabte. Satisfet i molt més tranquil, Pablo Machín va fer evident a la sala de premsa les bones sensacions que deixa la imatge de l'equip davant del Manchester City, sobretot després dels dubtes que havien generat els partits anteriors de la pretemporada. No obstant això, l'entrenador es mostrar prudent dient que «crec que aquest resultat i sobretot la imatge pot venir bé en molts aspectes però ens pot fer creure que som millors del que som realment».

«Si a Reus vam dir que l'equip de menys categoria està més motivat, avui això ens ha afavorit. El partit ha servit per veure el camí que volem seguir», va afegir. Ahir Machín va abandonar Montilivi amb la sensació que la plantilla arribarà a l'estrena de Lliga en bones condicions, sobretot pel que fa a l'estat físic dels jugadors, i va deixar clar que «els primers cinc partits ens diran on estem i quina és la nostra realitat» sabent que la visita de l'Atletic de Madrid és una prova de gran exigència. Sobre el possible onze inicial que es veurà en el partit de dissabte, el tècnic va donar algunes pistes de quina serà la seva aposta. «Al final han de començar aquells que creiem que són més competitius per mirar de guanyar, que no vol dir que siguin els millors ni els que millor coneixen el sistema. També és bo que els nous interioritzin els conceptes de joc». Tot i això va sortir molt content de l'aportació i actitud de tots els jugadors que van intervenir en el duel contra el Manchester City. Conscient de la gran oportunitat que representa poder enfrontar-se a un equip del nivell del conjunt anglès a una setmana de debutar al campionat de Lliga, Machín va dir que «és motiu d'orgull i un luxe tenir aquesta relació amb un gran equip, la idea és que els dos ens en podem aprofitar. El City té un lloc on els joves talents poden créixer i Girona la possibilitat de disposar de bons futbolistes». En aquest sentit també va esveir qualsevol dubte sobre la seva autoritat a l'hora de decidir quins jugadors alinearà durant la temporada recordant que «això no es cap banc de proves, i posarem els millors que estiguin cada setmana per assolir el nostre objectiu. Aquest entrenador mai ha mirat el DNI, i tampoc ho farà ara».

El partit d'ahir posa la cirereta a una pretemporda en la que el Girona ha fet evident que malgrat la seva condició de debutant, no té complexos per competir amb els rivals que es trobarà a la lliga, i tal com va apuntar Machín «aquest és el partit mes semblant dels que hem fet fins ara del que és un partit dalt nivell. Cal que tinguem els peus a terra. Estem transmeten bé als jugadors que han de fer».

Content per la renovació de Pons

Les darreres setmanes Machín s'ha mostrat preocupat pel ritme al qual han anat arribant les noves incorporacions, encara que no ha volgut utilitzar-ho com excusa de la trajectòria de l'equip. A l'espera que acabin d'arribar més reforços el tècnic es va mostrar satisfet per la renovació de Pere Pons fins al 2020. «El club ha fet un gran esforç molt gran per mantener l'ADN gironí amb la renovació de Pere Pons, és bon exemple per a tots». El del migcampista de Sant Martí Vell no és l'únic nom propi al qual va fer referència a la sala de premsa, i és que també va fer referència al magnífic partit de Pablo Maffeo per mostrar-se molt satisfet per poder tornar a comptar amb el carriler, aquest cop des l'inici de temporada. El tècnic es va desfer en elogis cap al defensa dient que «si està aquí és perquè encara li queda marge de millora i no està al nivell que potser li exigeix estar al Manchester City però a nosaltres ens ajuda molt, coneix molt bé la nostra manera de jugar i s'adapta a la perfecció».

El paper de l'afició

Com en altres ocasions i sense passar per alt el rècord d'assistència enregistrat ahir a Montilivi, el tècnic va tornar a voler animar als seguidors del Girona a que facin costat a l'equip recalcant que «el públic és importantíssim. Suem i correm perqué estiguin contents. Sabem que primer hem de donar, necessitem que quan el camp estigui ple es noti i la gent ens recolzi. Que Montilivi sigui una caldera, això ens dona un extra». Amb la salvació com a objectiu va tancar dient que «mantenir-nos serà tan o mes difícil que ascendir, i el públic han de saber que son el jugador número dotze».