Amb els aficionats fent cua i maleint a tort i a dret per la mala organització del primer dia, el Girona 17/18 va protagonitzar una presentació ben descafeïnada al damunt de la gespa de Montilivi. Tot i celebrar-se més tard, esperant un ambient que finalment no hi va ser, els jugadors i membres del cos tècnic van anar desfilant, un rere l'altre, a mesura que s'anunciava el seu nom. Tímids aplaudiments per a la majoria, i una ovació més tancada per a homes com Portu, Muniesa i sobretot Pere Pons. També va arreplegar bastants aplaudiments Pablo Machín.

El tècnic, primer atrevint-se en català i finalment en castellà, va dirigir unes paraules a l'afició. «Ja estem aquí per viure un any històric i ple d'il·lusions. Serà una temporada que tindrà moments difícils, però en el qual també viurem alegries enormes», deia, abans de demanar el suport de l'afició. «Junts ens ho passarem molt millor. No deixeu mai sol aquest equip, us ho demano».

Abans, havia estat el capità Eloi Amagat l'encarregat de dirigir-se a l'afició: «És el primer dia d'una temporada històrica. Som conscients de l'esforç que ha suposat ser aquí i ho donarem tot per mantenir-nos. Esperem que estigueu al nostre costat».