Pot ser que la victòria contra el Manchester City hagi rebaixat una mica el pessimisme. Fins i tot, n'hi haurà que ara s'ho miren des d'una altra perspectiva. Però tots, des del primer fins l'últim aficionat, segueixen coincidint que a la plantilla encara li falten reforços. No cal que li ho diguin a Quique Cárcel, que fa temps que fa tot el possible per tenir l'equip a punt. La Lliga ja és aquí i Pablo Machín encara no tindrà tots els efectius possibles, però, de mica en mica, quan les circumstàncies ho permeten, a Montilivi van arribant cares noves. Amb comptagotes, però els fitxatges van caient. Abans de rebre l'Atlètic, n'han sigut dos. En circumstàncies curioses, però al cap i a la fi, dos futbolistes més que engreixen el vestidor. Es tracta de Olarenwaju Kayode i Johan Mojica.

El primer, va ser ahir protagonista d'una nova situació «rocambolesca», com la va definir el mateix Cárcel en roda de premsa. Si unes setmanes enrere eren Douglas Luiz, Maffeo, Marlos i Aleix García els qui s'entrenaven d'incògnit sense que la seva arribada s'hagués fet oficial, aquesta vegada li tocava a Kayode viure una escena calcada. Estava previst un entrenament a porta tancada a Montilivi, però això no va impedir que ben aviat corregués per les xarxes socials més d'una fotografia del davanter treballant sota les ordres de Pablo Machín. Kayode, un davanter nigerià de 24 anys, ha destacat aquestes últimes temporades a l'Àustria de Viena, on ha marcat 30 gols en 2 anys. Aquestes xifres i la seva projecció, han fet que el City tanqués el seu fitxatge aquesta mateixa setmana per uns 4 milions d'euros. L'acord comporta que, en el seu primer any, Kayode jugui cedit al Girona. Fins aquí la teòrica; la pràctica, està en procés. Molt avançat, però encara sense estar confirmada al cent per cent.

Amb el permís del City, el nigerià viatjava fa un parell de dies a terres catalanes i ahir s'entrenava ja amb els seus nous companys. Havia de ser un secret, o com a mínim no havia de sortir a la llum, però amb fotografies seves a la xarxa, el club va preferir no negar el que era evident. Aprofitant l'acte de renovació de Pons, el director esportiu Quique Cárcel va parlar del tema. «És cert que aquest matí (ahir) Kayode s'ha entrenat amb nosaltres i que vindrà cedit pel City, però en l'aspecte burocràtic no està tot tancat. Esperem que tot arribi a bon port al més aviat possible», explicava. En un principi, la intenció és tenir-lo a punt per a l'estrena i, jugui o no, aconseguir que s'exercités ja amb l'equip era un desig que s'ha pogut complir. «Entenem que és una situació rocambolesca, però se'ns ha donat permís. Això pot ajudar a fer que el grup estigui més cohesionat i que el futbolista vagi aprenent els conceptes».

Negociant amb Mojica

Si Kayode és a punt de signar, tres quarts del mateix passa amb Johan Mojica. El carriler va viatjar dimarts a Girona i ahir, juntament amb el seu representant, van estar negociant directament amb Quique Cárcel la seva cessió per una temporada. Tot i que estava previst anunciar l'acord a la tarda, finalment el desenllaç de l'operació es podria anunciar avui.

Si es va parlar obertament de Kayode, tot al contrari va passar amb Mojica. Se li va preguntar a Cárcel si hi havia d'altres operacions a punt de concretar-se i el director esportiu no es va mullar. «No sé a què us referiu, però de moment no hi ha res més fet», va dir. I res més. El cert és que el Girona fa temps que va darrere del colombià, que té contracte en vigor amb el Rayo fins al 2018 però que l'acabarà ampliant dos anys més. Mojica, a més a més, ultima la seva nacionalització espanyola. En aquest sentit, el Girona de moment té ocupades dues de les tres places d'extracomunitari que permet la Lliga (Douglas Luiz i Marlos Moreno) ja que tant Bounou com Kayode, marroquí i nigerià respectivament, ocupen plaça de comunitari B i no compten com a extracomunitaris.

Machín i els centrals

Més carpetes té Cárcel al damunt de la taula. Alguna amb més prioritats que no pas d'altres. Una de les que ha de tancar abans del 31 d'agost és el de saber amb quins centrals comptarà, finalment, la primera plantilla. Ara mateix n'hi ha sis, però no està gens clar que aquests siguin els definitius. Sense anar més lluny, Kiko Olivas, tot i tenir contracte fins al 2019, no entra en els plans i només es quedaria si el club no troba un altre defensa de garanties. L'andalús, tot i jugar durant la pretemporada, no va tenir ni un sol minut contra el City. «En tenim sis amb contracte, però amb algun hi estem parlant perquè segurament no continuarà. Dependrà de si acabem signant o no algú».

Menys pressa corre amb Machín. Al sorià se li vol ampliar el contracte i les negociacions fa setmanes que estan obertes, però el tema no sembla inquietar massa la direcció esportiva. «La nostra idea és que segueixi i li volem allargar el contracte un any més. Estem parlant i esperem arribar a bon port. S'està treballant en aquesta direcció», es va limitar a dir.