Ara fa nou anys, en la primera jornada de la temporada 2008-09, Jaume Duran feia història en anotar al camp del Celta de Vigo (0-1) el primer gol del Girona a l'etapa moderna a la Segona Divisió A. Molt abans, la temporada 1934-35, Serra, un davanter que havia arribat procedent de l'Horta, havia estat l'encarregat de fer el primer a la categoria de plata en la derrota al camp de l'Osasuna (3-1). Ahir, al llibre d'or de la història del Girona s'hi va afegir un nou capítol i també un nou protagonista: Cristhian Stuani. El davanter uruguaià va ser l'autor del primer gol del Girona a Primera Divisió i va inscriure el seu nom amb lletres daurades a la història del club. «És un honor per a mi», reconeixia al final del partit.

L'ex del Middlesbrough, inèdit de cara a porteria durant la pretemporada, revelava que havia pensat molt en la possibitiltat de ser ell el protagonista del primer gol. «Hi havia pensat força abans del partit. Volia fer el gol i ho he aconseguit», deia, refet tot recordant que els d'ahir són els gols «que valen». L'uruguaià lamentava l'empat final en un partit en què el Girona va fer mèrits suficients com per guanyar però es mostrava molt satisfet pels seus gols. «Estic molt content de veritat perquè el record hi serà sempre més i el meu nom serà a la història del club. Això és un gran orgull per a mi», detallava. En aquest sentit, Stuani va negar en to de broma que durant la setmana s'haguessin fet juguesques al vestidor sobre qui seria el primer golejador.

Stuani, com els seus companys i tota l'afició va anar-se'n de Montilivi amb un regust agredolç de boca després de l'empat. «Estic molt content, sens dubte, del partit de tot l'equip i dels dos gols però tota aquestas felicitat la contraresta el fet que hauríem d'haver sumat els tres punts i al final no ha pogut ser», assenyalava.

Stuani es va treure, al mateix temps, l'espina de no haver vist porteria durant tota la pretemporada en cap amistós. Tot i no haver-se estrenat, Machín sempre ha assegurat que l'uruguaià és «un luxe».