«No hi havia millor dia per jugar el meu partit número cent amb aquesta samarreta. Gràcies afició per l'estima». Ja en fred, sense la tensió del moment, escrivia això Aday Benítez ahir a mitja tarda en el seu compte d'Instagram. Acompanyava el text amb una fotografia seva, controlant la pilota davant Juanfran, jugador de l'Atlètic de Madrid. No es debuta cada dia a Primera i Aday havia volgut guardar aquesta instantània per al record. Però no només per això. El vallesà, tres anys després d'arribar a Montilivi, disputava el seu partit oficial número cent amb la samarreta del Girona. Just, el dia que ell i l'entitat s'estrenaven a la màxima categoria. El somni i l'efemèride han arribat plegats, just quan li queden pocs mesos per fer 30 anys. Però per més temporades que passin, per més gran que es faci i més reforços arribin, sembla destinat a córrer la banda esquerra. Si més no, i a l'espera de veure com evoluciona el curs, Aday va formar part del primer onze titular del curs. No va aguantar els 90 minuts, però el temps va ser suficient perquè el marcador de partits hagi arribat fins al centenar.

L'estiu del 2014, i després d'un curs per oblidar a Tenerife (tot i debutar a Segona A, tan sols va acumular 505 minuts a la categoria d'argent), Aday fitxava pel Girona, on arribava tot buscant «continuïtat» a l'espera de sentir-se més protagonista al damunt de la gespa. Polivalent de mig del camp cap endavant, en un principi se l'havia fitxat per fer de mitja punta, d'extrem o fins i tot de segon davanter. Semblava, això sí, que no tenia encaix en el peculiar dibuix de Pablo Machín fins que se'l va posar al carril. A la dreta o a l'esquerra, Aday ha sabut adaptar-se a les necessitats del col·lectiu; el seu instint de supervivència i les seves ganes de ser partícip dins del terreny de joc van fer que aprengués ràpid els conceptes. Machín se'n va enamorar ben aviat i sempre que ha pogut i l'ha necessitat, l'ha fet jugar. En aquestes tres temporades i una quarta que tot just comença, Aday ha acumulat 100 partits oficials. Els comptabilitza entre Lliga, Copa del Rei i play-off d'ascens a Primera. El del centenari, a més, per recordar: un debut a Primera contra tot un Atlètic de Madrid. 71 minuts al camp abans de ser rellevat per Carles Planas.

Al primer curs (14/15), el dels famosos 82 punts, el vallesà va acumular 1.519 minuts en Lliga repartits en 34 partits; això sí, d'aquests, només 13 va jugar-los com a titular. Semblava que se li penjava l'etiqueta de revulsiu. Els dos anys següents, però, ha anat guanyant pes dins el vestidor. 28 aparicions (20 de titular) en l'exercici 15/16 i 35 (30 d'inici), en la temporada de l'ascens (16/17). Aquesta va ser la més prolífica per a Aday, que va col·leccionar 2.599 minuts. A la Copa, només dos partits el curs 14/15. Tot plegat, sumat al de dissabte amb l'Atlètic, per fer una xifra rodona: 100.

«Estic molt content. Me'n vaig assabentar fa una setmana perquè no porto massa al dia aquests comptes. És una xifra rodona que coincideix amb l'estrena a Primera. Hauria estat espectacular si s'hagués guanyat, això sí», declarava a l'atapeïda zona mixta de Montilivi dissabte. Tot i el regust agredolç del debut, se'l veia satisfet amb la seva trajectòria al club, on espera seguir sent important: «Intentaré lluitar per continuar a l'onze, encara que soc conscient que tinc moltíssima competència. Durant l'any hi ha sancions i lesions i com més gent hi hagi a la plantilla, millor». Espera seguir sumant minuts i aparicions i té coll avall que, si ho fa, serà al carril, encara que uns anys enrere no entrava als seus plans. «Quan em pregunten de què jugo, els dic que soc carriler al cent per cent. M'hi trobo bé i és on més puc aportar a l'equip». El 101 el buscarà dissabte, a casa i contra el Màlaga.

[if IE 9]><link rel='stylesheet' type='text/css' href='http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie9.widgets.opta.css' media='screen'/><![endif][if IE 8]><link rel='stylesheet' type='text/css' href='http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie8.widgets.opta.css' media='screen'/><![endif][if IE 7]><link rel='stylesheet' type='text/css' href='http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie7.widgets.opta.css' media='screen'/><![endif]

[if IE 9]><link rel='stylesheet' type='text/css' href='http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie9.widgets.opta.css' media='screen'/><![endif][if IE 8]><link rel='stylesheet' type='text/css' href='http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie8.widgets.opta.css' media='screen'/><![endif][if IE 7]><link rel='stylesheet' type='text/css' href='http://widget.cloud.opta.net/2.0/css/ie7.widgets.opta.css' media='screen'/><![endif]