Quedant encara dies per tancar el mercat d'estiu i comprovant de primera mà que el camí per la Segona Divisió B es preveu dur, llarg i ben complicat, el Girona lligava ahir un nou fitxatge per tal d'augmentar la qualitat i competitivitat del seu filial, que tanca així la plantilla. Es tracta d'una incorporació d'allò més exòtica; Paik Seung-ho, futbolista sud-coreà de 20 anys, que es posarà a les ordres d'Arnau Sala per apuntalar el mig del camp del Peralada-Girona B. El jugador, que just ahir rescindia el contracte que l'unia amb el FC Barcelona, ha signat per les tres properes temporades (fins al 30 de juny del 2020) i podria debutar aquest mateix cap de setmana (dissabte al camp del València Mestalla).

Paik és un migcampista polivalent, «que pot jugar de volant al mig del camp o d'extrem» i que «destaca per la seva habilitat amb la pilota i la seva capacitat de driblar i ofensiva», com detallava el comunicat de premsa que el Peralada feia públic a la seva pàgina web. Nascut el 1997, va entrar a formar part del Barça quan només tenia 12 anys. La seva qualitat i projecció va despertar l'interès dels blaugrana i també d'altres clubs, però finalment el coreà s'enrolava a la Masia. Des de l'infantil ha anat cremant etapes fins a debutar amb el filial. Ha participat en dos partits a la Segona Divisió B en les dues últimes temporades. Sense cabuda a la plantilla de Gerard López (tot i que ha disputat sis partits d'aquesta pretemporada), ahir mateix arribava a un acord per finalitzar la seva relació contractual amb el Barça.

Ha estat internacional en categories inferiors pel seu país i aquest mateix any disputava el Mundial sub-20 amb Corea del Sud. Al torneig, va participar en quatre partits i va marcar dos gols; un d'ells, contra l'Argentina, amb dedicatòria inclosa a Diego Armando Maradona qui havia menyspreat l'equip coreà durant el sorteig del campionat.

Paik ha decidit acceptar la proposta del Girona. Ahir mateix treia el cap per les oficines de Montilivi i signava el seu nou contracte, que l'unirà a l'entitat blanc-i-vermella les tres properes temporades. De moment, sap que el seu destí és el filial, a la Segona Divisió B.

Afectat per la sanció de la FIFA

Enrolat a la Masia des del 2009, Paik va ser un dels jugadors afectats per la sanció que la FIFA va imposar al Barça el 2014 i que impedia als blaugrana fitxar durant un cert temps. L'organisme justificava el càstig per les suposades irregularitats en les incorporacions de jugadors menors d'edat. Allà hi entrava el sud-coreà (juntament amb d'altres futbolistes de la base barcelonista), qui va haver-se de passar tot aquest període sense poder disputar partits oficials amb el seu club.

Plantilla tancada

Amb Paik, el Peralada-Girona B dona per tancada la seva plantilla. Així ho confirmava ahir el secretari tècnic del club de Montilivi, Ivan Hammouch. «En principi, no ha d'arribar ningú més», va explicar, abans de definir el flamant fitxatge: «És polivalent i té moltíssima qualitat. Destaca per la seva capacitat de conducció, té gol i una molt bona forma física. Pot jugar en moltes posicions al mig i a la banda», deia. Hammouch afegia que «feia temps» que li anavan al darrere i que l'acord entre totes dues parts ha estat «bastant ràpid» tot i que tenia un any més de contracte amb el Barça.

Des de Girona ja s'ha activat la maquinària per tenir a punt la fitxa d'un jugador que té tots els papers en regla. «Només cal que es desvinculi del tot del seu anterior club per tramitar la fitxa», deia Hammouch, qui valorava també la situació de Soni, Andrés Romero i Andzouana, descartats contra el Mallorca per problemes burocràtics. «Andzouana jugarà aquest dissabte al 99,9 per cent. És comunitari i per un problema amb la Federació no vam arribar a temps. Els altres dos (Soni i Romero) estan pendents de resoldre i no em vull mullar. Depèn d'estrangeria. Si juguéssim a Primera o Segona A ja estaria fet, però aquí les coses van una mica més lentes. Esperem tenir-los a tots com més aviat millor».