Recorda la darrera vegada que va visitar l'estadi de Montilivi?

A Montilivi em costa recordar-ho. Potser des de la meva etapa de jugador infantil, quan encara era a les Planes. Després quan vaig estar a les categories de base del Barça no coincidia amb el Girona, perquè no tenia futbol base. Ho hauria de mirar, però em sembla que mai no m'he enfrontat al Girona com a futbolista.

Dissabte vindrà a Girona?

Si el mercat de fitxatges m'ho permet, sí. Estem a la recta final i encara tenim algunes operacions pendents.

Com a gironí, des de la distància, com s'ha viscut l'ascens del Girona a Primera?

Això és una feina que es va començar fa tres anys. En les dues temporades anteriors el club gairebé ho va aconseguir, fent les coses molt ben fetes, però a vegades molt cruelment no es va aconseguir. El curs passat, en canvi, ho van assolir per la via directa, sense play-off ni patir cap remuntada als últims minuts. L'any passat el Girona de seguida es va posar al davant, en zona d'ascens, va agafar un bon ritme de punts, i es va merèixer aquell ascens.

El Màlaga ve de perdre a casa 0-1 amb l'Eibar. Això els fa encara més perillosos?

Tot el que es perd a casa s'ha de mirar de recuperar al més aviat possible. El Màlaga vindrà amb la idea de poder-nos endur els tres punts. I ho hauríem fet igual, encara que dilluns haguéssim guanyat el primer partit de lliga.

Aquest Girona pot plantar cara a Primera?

El Girona és un equip molt ben preparat, molt ben entrenat, molt intens. Ha firmat dues actuacions realment interessants contra el Manchester City i davant l'Atlètic de Madrid. Veig un equip ben preparat per lluitar i estar a Primera Divisió.

La primera part contra l'Atlètic de Madrid és la millor carta de presentació del Girona?

Sí, sobretot perquè va marcar terreny de seguida al rival i no el va deixar sortir de l'àrea, a la primera part no els van crear perill. Curiosament l'Atlètic va ser més perillós i va aconseguir igualar el 2-0 quan es va quedar amb 10 per l'expulsió de Griezmann. El Girona va ser molt intens, va jugar a un ritme molt alt, i això també s'acaba pagant. Costa molt mantenir-ho 90 minuts. Però fins i tot el Girona va tenir ocasions per posar-se 3-0, 3-1 o, quan ja els havíen empatat, 3-2. Veig l'equip amb arguments suficients per poder lluitar dignament contra qualsevol equip de Primera.

Quina és l'aspiració del Màlaga a la Lliga?

Nosaltres aspirem a tenir estabilitat i a ocupar una posició còmoda a la classificació. Després, depenent de com vagi l'any, ens agradaria mirar el més amunt possible.

A qui fitxaria del Girona?

No m'agrada personalitzar. En destacaria el bloc, la intensitat que hi posen en defensa, com arriben a dalt. Tot el conjunt.

Cifu ha tornat aquest estiu a Màlaga després d'haver estat cedit a Girona la temporada passada. El veu com un jugador important per al seu equip?

Cifu es quedarà aquí, és un més de la plantilla, i lluitarà com un més de l'equip. Té la competència de Rosales, això sí, que és un futbolista molt experimentat.

Keko, que també té passat al Girona, surt d'una lesió.

Sí, està a punt de recuperar-se. Esperem que pugui estar disponible en breu. Després ja dependrà de l'entrenador.

Un jove davanter gironí, Joel Arimany, viurà la segona temporada cedit al Màlaga. Té expectatives en aquest futbolista?

La temporada passada va estar al juvenil i aquest any ja ha fet el salt al Màlaga B, que juga a Tercera Divisió. És un futbolista amb projecció. L'acord amb el Girona era per a una cessió de dos anys. Al final d'aquesta temporada haurem de decidir si ens el quedem en propietat o no.

Què li ha donat Màlaga?

Un lloc fantàstic per viure-hi. M'han adoptat. Els meus fills, tot i que van néixer a Barcelona, són malaguenys. És una terra on em sento com a casa, igual com a Girona. Hi estic totalment adaptat.

Ha acabat gaudint més als despatxos que al camp?

No hi penso en això. De la mateixa manera que vaig gaudir al camp en la meva etapa de futbolista, ara ho faig als despatxos, treballant de director esportiu. En cada moment has de mirar de fer el millor possible les responsabilitats que estàs assumint. Ara l'objectiu és que el Màlaga assoleixi els millors èxits des de la meva feina a la direcció esportiva.

S'hi havia vist com a director esportiu quan era jugador?

Quan em vaig retirar vaig començar a treballar amb el planter. No podia endevinar aleshores que acabaria sent director esportiu. És difícil arribar-hi. Les circumstàncies es van donar, i aquí estic.

Té temps per escapar-se a les Planes per veure la família?

Cada vegada costa més. Això sí que és un canvi perquè amb la meva feina actual el temps que tens per gaudir més enllà del futbol és menor. Costa, però cada vegada que puc aprofito per fer una escapada de pocs dies a casa. A l'estiu, però, els directors esportius no tenim vacances.

Què ha de fer el Girona per consolidar-se a Primera?

Per mantenir la categoria cal tenir un grup molt compromès, acompanyat de qualitat, perquè a Primera, si no, costa molt. I el Girona és una barreja de tot. Hi ha jugadors que venen d'aconseguir l'ascens i que a Segona ja teníen un nivell molt important, alguns dels quals que ja formaven part d'aquest bloc anys anteriors i que mai havien militat a l'elit. Ara ha aconseguit, a més, dur joves promeses que volen fer-se un forat o homes més veterans que tornen a la lliga espanyola. El més important, un cop tens un mínim de qualitat, és tenir un bon grup al vestidor.

Què li sembla aquest sistema dels tres centrals i els dos carrilers que ha tornat a posar de moda Pablo Machín?

Cada vegada hi ha més entrenadors joves que aposten per aquest sistema. Normalment sempre s'ha jugat amb quatre al darrere, però nosaltres també ho fem amb tres. Cada vegada es veuen més situacions d'aquestes, l'any passat el Leganés i el Granada també usaven aquesta disposició tàctica. Són idees que han d'anar en funció de com se sent còmode l'entrenador i fer que també s'hi trobin els futbolistes.

Es veu en una banqueta?

No. No es pot dir mai, però no ho crec. Sempre he pensat que les funcions dels despatxos i d'entrenador no es poden barrejar. Un no pot ser director esportiu i tècnic. T'has d'especialitzar en una cosa o en una altra.

Míchel els va revitalitzar en la recta final de la temporada passada. Com és com a tècnic?

Va venir en un moment complicat i ens va permetre redreçar l'equip i acabar la temporada amb un bon nombre de punts. Aquesta temporada tenim un equip nou, diferent. Hi ha hagut molta remodelació. Hem canviat la columna vertebral, tant sobre la gespa com dins del vestidor, perquè gent important, per una qüestió d'edat, ja no hi és. Hem fitxat gent de 29-30 anys que han de formar aquesta nova columna vertebral.