23 de agost de 2017
23.08.2017

Pere Guardiola i el Manchester City es repartiran el 88,5% del Girona

El traspàs de les accions de TVSE Futbol als nous propietaris és un fet i només falta l'anunci

23.08.2017 | 09:50
Pere Guardiola (centre), a Montilivi durant el Girona-City.

El Girona FC té nous propietaris i només falta fer-ho públic. Segons publicava ahir el mitjà digital palco23.com, el Manchester City i Pere Guardiola es repartiran a parts iguals el 88,5% de les accions de TVSE Futbol, fins ara els amos del club.

Tot i que se sabia de la major implicació de Pere Guardiola en el Girona, no havia transcendit que arribaria a ser tant important. L'agent, germà del tècnic del Manchester City Pep Guardiola, tindrà més del 44% del club gironí, la mateixa participació que City Football Group (CFG), propietari de l'equip de Manchester. La resta d'accionariat serà d'accionistes minoritaris. Ja fa setmanes que les informacions respecte a la compra del Girona apuntaven a la compra per part del City, que compta amb el vistiplau de la Lliga, tal i com ja havia avançat Diari de Girona. Els últims serrells es podrien haver acabat de concretar en l'última visita i estada de l'equip anglès a terres gironines la setmana passada.

Des de fa dos anys, la vinculació entre el City i el Girona s'ha anat incrementant i s'ha fet visible en forma, principalment, de cessió de jugadors. Ara mateix a la plantilla del Girona hi ha cedits pel club britànic Pablo Maffeo, Aleix García, Douglas Luiz, Marlos Moreno i Larry Kayode.

La inversió de Pere Guardiola al Girona es faria a través de Guirdis Holding, una societat amb seu a Malta. A través d'aquesta companyia ja participa a Media Base Sport, una empresa de representació de futbolistes en què també hi ha Mediapro i un grup xinès (Wuhan Double), que fa pocs mesos va comprar el 46% d'aquesta companyia als altres dos socis per 39 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook