Dir que el Manchester City i Pere Guardiola són els nous propietaris del Girona FC no és cap novetat. Aporta ben poc, quasi res. Bàsicament, perquè ja fa temps que l'operació s'estava mastegant. Quedaven els pertinents serrells, algun obstacle burocràtic per superar i que d'una vegada per totes es decidís fer oficial des de Montilivi. Ni quan la plana major del City va treure el cap per la ciutat, la setmana passada, l'entesa veia la llum. Va ser ahir, a mitja tarda i tirant de xarxes socials per fer-ho el més modern i actual possible, que l'anunci va ser una realitat. El què, ja se sabia. Se li havia d'afegir alguna xifra per concretar, els tecnicismes necessaris i també alguna opinió. Per resumir-ho: l'etapa de TVSE Futbol al capdavant del Girona ja és història i la nova propietat, concretament un 88,6 per cent de l'accionariat, se'l repartiran a partir d'ara a parts igual entre el City i Pere Guardiola. No s'ha fet pública cap xifra econòmica i es desconeix a quant ascendeix el traspàs; sí, en canvi, que el Consell Superior d'Esports (CSD) va aprovar l'operació, l'últim pas necessari i imprescindible perquè el canvi de mans fos una realitat.

D'una banda, hi ha el City. No pas l'entitat anglesa directament, sinó el seu actual propietari. El gegant City Football Group afegeix un equip més a la seva col·lecció. Del Girona, en controlarà el 44,3 per cent de les seves accions (d'aquesta manera es queda per sota el 50 per cent, per no tenir problemes amb la UEFA de cara a una hipotètica classificació de l'equip gironí per a competicions europees). Res nou per a un conglomerat que té sota el seu poder la totalitat del Manchester City, Melbourne City, CA Torque i el 80 per cent del New York City; a part de tenir acords amb d'altres clubs d'arreu del món.

Se suma a la festa Pere Guardiola. L'empresari i germà del llorejat entrenador, actuava fins ara com a assessor de l'actual propietat (TVSE Futbol). És més, va ser Guardiola qui, dos anys enrere, va aconseguir que els exdirectius de Canal+ França Jean Louis Dutaret i Samir Boudjemaa compressin la majoria dels títols de Josep Delgado. Al llarg d'aquests dos anys, ha estat ell qui ha fet de pont entre Montilivi i l'Etihad; ara, hi ha decidit invertir. Utilitzant l'empresa Girona Football Group, amb seu a Amsterdam (Holanda) i de la qual és propietari i director executiu, s'apropia també d'un 44,3 per cent.

Una «oportunitat única»

El Girona va prescindir de fer cap roda de premsa i aglutinava totes les reaccions arran d'aquest acord en un comunicat, al que se li sumava un vídeo amb testimonis del president Delfí Geli, el director general del Manchester City Ferran Soriano, i l'empresari Pere Guardiola. Si en alguna cosa coincideixen tots tres és a assenyalar aquest pas com una «oportunitat única» amb una finalitat clara: «Créixer i consolidar-se» a la Primera Divisió, just on l'equip s'estrenava el dissabte passat.

«L'operació permetrà al Girona beneficiar-se dels coneixements i la constrastada experiència del City Football Group, així com de la seva extensa xarxa d'infraestructures, equips tècnics, captació de talent, desenvolupament de joves jugadors i lideratge executiu, juntament amb els seus mitjans globals, el màrqueting i el potencial comercial del grup». Aquesta declaració d'intencions que vomitava l'escrit emès pel club a la seva pàgina web, ve a dir que si fins ara la relació entre el Girona, City i Guardiola havia donat els seus primers fruits (l'arribada de futbolistes durant aquestes últimes temporades i millores en diversos àmbits del club), ara els resultats es multiplicaran.

Normal que Geli digués estar «encantat» d'encetar aquesta nova etapa. «Ens poden aportar un coneixement i un suport de valor incalculable», afegia, abans de corroborar que el club se sent «un privilegiat» després d'aquest pas. També molt bones paraules de Soriano i Guardiola. El primer li depara un «futur brillant» al Girona, de qui vol aprendre «tant com sigui possible» per obtenir el màxim rendiment del que considera com «una oportunitat històrica».

Per a Soriano, «estarem contents si en uns anys ens mirem i diem que el Girona s'ha consolidat a Primera i juga bé al futbol». També preveu molts èxits Guardiola: «Estem segurs que tots units podrem proporcionar al club el suport que busca, tant si prové en forma d'ajuda executiva, financera o de lideratge». I ho acaba rematant: «És un pas endavant molt sòlid. Se'n beneficiarà la ciutat, la regió, Catalunya i també el futbol català».