Embolica que fa fort. Quan queda just una setmana perquè s'acabi el mercat d'estiu, i amb la plantilla encara sense acabar, ahir sortia a la llum, a través d'alguns mitjans argentins, que Independiente de Avellaneda ha inscrit Marlos Moreno un cop tancat el mercat de fitxatges del seu país. Fins aquí tot hauria de ser normal, si no fos perquè el davanter, actualment en propietat del Manchester City, ha estat cedit aquest mateix estiu al Girona. I no només això: Marlos ha fet bona part de la pretemporada sota les ordres de Machín, ha estat presentat de manera oficial i la setmana passada va ser suplent contra l'Atlètic de Madrid.

Tot i que el mercat de la lliga argentina ja està tancat, existeix l'opció de presentar una llista «de bona fe» amb aquells futbolistes que interessen i amb els quals s'hauria iniciat algun tipus de negociació. Independiente inscrivia ahir en aquesta llista l'uruguaià Gastón Silva i els colombians Felipe Pardo i Leo Castro. El quart en discòrdia era Marlos Moreno. És obvi, per tant, que l'equip que entrena Ariel Holan està interessat a incorporar l'atacant blanc-i-vermell, un futbolista que encara no ha debutat en partit oficial i que, a més, ocupa plaça d'extracomunitari.

Des del club no s'ha dit res oficial al respecte. Fonts consultades per aquest diari es van limitar a assegurar que, sobre tot això, cal preguntar a Independiente i no pas al Girona. Bàsicament, perquè el futbolista en qüestió està inscrit a dia d'avui amb l'equip català per jugar-hi aquesta temporada. Se li va preguntar també a Pablo Machín, durant la roda de premsa celebrada ahir a l'estadi. El sorià va quedar visiblement sorprès per la pregunta. «Marlos? Que l'han inscrit? Sincerament, no en sé res. Ell té fitxa amb nosaltres. Ho desconec», es va limitar a dir. Qui sap si perquè realment era la primera notícia que rebia al respecte o per llançar pilotes fora sobre un tema, si més no, estrambòtic.