Tot buscant la primera de Primera, el Girona aparca l'èxtasi de fa set dies contra l'Atlètic de Madrid i mira de tocar de peus a terra. Tot i fer un dels millors partits que se li recorden, l'equip de Machín no va ser capaç de sumar els tres punts malgrat tenir un clar avantatge en el marcador (2-0) i jugar amb superioritat numèrica. És per això que no es fia ni un pèl d'un Màlaga que no acaba de trobar el seu rumb, que ve de perdre en l'estrena (0-1 amb l'Eibar) i al qual falten fitxatges i li sobren preocupacions. Dos estats d'ànim ben diferents es veuen les cares aquest vespre a Montilivi (20.15 hores); el d'un equip que va debutar a l'elit amb prou bon peu tot i el desencís final, i el d'un grup, l'andalús, necessitat d'un bon resultat per pujar la moral del vestidor i l'entorn. Amb l'aturada pels compromisos internacionals a tocar, estrenar el caseller de victòries seria la millor notícia per als gironins, que volen encomanar-se del bon moment anímic per seguir sumant.

La notable actuació contra l'Atlètic, amb una primera meitat sublim i un desgast físic majúscul, ha provocat que Machín no hagi de donar massa voltes a l'equip titular. «Possiblement jugaran els mateixos», va asseverar ahir. El sorià, poc amant de fer canvis quan les coses funcionen, apostarà pel seu dibuix habitual. Iraizoz ocuparà la porteria, mentre que els carrils se'ls repartiran Maffeo i Aday. Alcalá, Bernardo i Muniesa ocuparan l'eix defensiu, just per darrere de dos gironins: Pere Pons i Àlex Granell. Apostarà el tècnic de nou per només un punta, així que dos interiors ofensius com Borja i Portu secundaran Stuani, sol a dalt. La principal novetat a la convocatòria podria ser l'entrada de Johan Mojica, presentat aquesta mateixa setmana. El colombià, en cas d'entrar a la llista, fins i tot podria ser titular a l'esquerra si el cos tècnic s'anima a introduir algun canvi.

El porter José Suárez està descartat per una lesió a l'espatlla i Eloi Amagat serà baixa. Ha deixat enrere els seus problemes musculars i tot just ahir s'exercitava amb l'equip, però com bé explicava Machín, el gironí «encara no està per competir. Esperem que la setmana que ve ja treballi al mateix ritme del grup».

Serà el primer matx a l'estadi després que dimecres es fes oficial el canvi de propietat del Girona: City Football Group i Girona Football Group prenien el control del 88,6 per cent de les accions. Una nova oportunitat, també, perquè el reformat Montilivi presenti un molt bon aspecte i s'intenti millorar l'entrada (11.511 espectadors) del passat cap de setmana.

Tot plegat, per rebre el Màlaga de Miguel Ángel Cifuentes, exjugador blanc-i-vermell i qui podria avui debutar a Primera en un estadi que coneix molt bé. El tècnic, Míchel González, avisava ahir dels perills del Girona, un equip que ha estat «en boca de tothom en estar a punt de guanyar l'Atlètic». Keko, també amb passat gironí, és baixa, juntament amb Miguel Torres i Federico Ricca. El 'Chory' Castro, un dels futbolistes amb més cartell de la plantilla, ha estat una setmana més descartat per motius tècnics.