El migcampista Àlex Granell ha estat un dels jugadors més destacats d'un Girona que, en aquesta arrencada de la lliga, ha sorprès en aconseguir quatre dels sis punts possibles.

Com ja passava en la Segona Divisió, la importància del '6' blanc-i-vermell en el sistema de Pablo Machín és capital. Granell, un dels capitans de l'equip, és bàsic en la sortida de la pilota, dóna cobertura a Pere Pons en la pressió, arriba per sorpresa a l'àrea rival des de segona línia i és l'encarregat de treure les jugades a pilota parada, un dels punts forts del Girona.

Precisament, els tres gols aconseguits pels de Montilivi en aquestes dues primeres jornades lligueres han nascut de faltes servides pel migcampista esquerrà, de 28 anys, que de moment segueix sent un fix en les alineacions. Farid Boulaya i els prometedors Aleix García i Douglas Luiz s'han sumat a la nòmina de mitjans blanc-i-vermells aquest estiu, però Machín continua confiant en Granell a l'hora de conformar els seus onzes titulars.

De fet, el gironí ha jugat els 180 minuts de la lliga que s'han disputat fins a la data. Al seu costat, també han fet el mateix Gorka Iraizoz, Pablo Maffeo, Pedro Alcalá, Bernardo Espinosa, Marc Muniesa i el seu company al centre del camp, Pere Pons.

El camí fins a l'elit del futbol espanyol no ha estat ni fàcil ni curt per a un Àlex Granell que el 2007 jugava a Segona Catalana amb el Farners. A continuació, va passar per la Primera Catalana (Palafrugell), Tercera Divisió (Banyoles, Manlleu, Llagostera i Olot) i Segona B (Llagostera, Cadis i Prat).

El migcampista va haver d'esperar fins a l'estiu del 2014 per arribar al futbol professional. Va ser llavors quan va signar pel Girona, que el curs anterior s'havia salvat del descens a Segona B en l'última jornada. Des de la seva arribada, l'equip va fregar la Primera divisió dues vegades (2014-15 i 2015-16) i va irrompre finalment en l'elit el mes de juny passat, quan va aconseguir l'ascens.

Sabedor del que li ha costat aterrar a Primera, i amb 117 partits oficials i onze gols amb el Girona en el seu haver, Granell ha començat el curs inspirat i sent protagonista en un conjunt que s'ha mostrat molt competitiu en aquesta arrencada de la lliga.