A quatre dies per al tancament del mercat d'estiu, el Girona continua amb força feina als despatxos per tal de completar la plantilla. Malgrat que ja ha començat i, més que bé, la temporada, la direcció esportiva del conjunt gironí, d'acord amb l'entrenador Pablo Machín, regira el mercat a la recerca de les tres peces que manquen per completar la plantilla. Les posicions a reforçar són clares: un carriler, un migcentre que pugui fer de central i un altre davanter centre. El club cerca un jugador que pugui afegir competència a Pablo Maffeo a la banda dreta i de passada completar una posició molt afectada per les lesions les últimes temporades. La intenció del Girona és disposar de cinc futbolistes que puguin actuar a les bandes i de moment en té quatre: Maffeo, Aday, Mojica i Planas.

La joventut i inexperiència dels jugadors del mig del camp ha fet també que el club estigui treballant per a reforçar aquesta posició amb un home de perfil defensiu capaç d'actuar de central si fa falta. El canari Juanpe va actuar en aquesta posició al costat de Pere Pons els darrers minuts del partit contra el Màlaga de dissabte passat. A més a més, Machín també vol un davanter corpulent -El kenià Michael Olunga, que no té lloc al Ghizou xinès, és una de les opcions- que acompanyi Stuani, Kayode i Marlos Moreno en punta d'atac. En aquest sentit, el colombià, que està cedit pel City, hauria refusat sortir a l'Independiente d'Avellaneda, que l'havia inscrit per intentar entaular-hi negociacions. Caldrà veure si la decisió de Moreno és únicament la de no anar-se'n del Girona o bé sí que es planteja, veient que serà complicat tenir minuts aquí, escoltar ofertes d'altres equips europeus.

D'altra banda, un dels jugadors que havia estat temptejat pel Girona a principis d'estiu i a qui el City tenia intenció de cedir a Montilivi, Patrick Roberts, finalment jugarà aquesta temporada al Celtic. L'extrem ja va jugar la temporada passada al club escocès.