Unes molèsties musculars van provocar que, d'acord amb el Girona, Pablo Maffeo causés baixa de la llista que el seleccionador espanyol sub-21, Albert Celades, havia donat la setmana passada per encarar els partit amistós contra Itàlia i el de classificació per l'Eurocopa del 2019 a Tallin contra Estònia. Maffeo va ser rellevat a la llista pel defensa del Sevilla Atlètic Carmona. Ahir, en el retorn a la feina del Girona, el lateral cedit pel Manchester City no es va exercitar amb els seus companys a les ordres de Pablo Machín i va realitzar treball de recuperació amb els fisioterapeutes a les instal·lacions que el club ha muntat al camp de Riudarenes. En principi, Maffeo no pateix cap lesió important i sembla que es podria tractar d'una sobrecàrrega. Ara bé, el club vol curar-se amb salut i cuidar el jugador per tal que el problema no vagi a més. L'historial de lesions muscular del jugador durant les últimes jornades de la temporada passada convida a ser molt prudents amb el seu retorn a la feina de grup. En aquest sentit, l'aturada de la competició durant aquest cap de setmana afavorirà Maffeo en la seva recuperació. En principi si tot va sobre els terminis previstos, Maffeo hauria d'estar disponible per visitar San Mamés en el partit contra l'Athletic Club de diumenge amb vuit.

Mentrestant, la plantilla continua preparant el partit a Bilbao i ahir Machín va dirigir una sessió d'entrenament sense Stuani ni Bounou, amb les seves seleccions, ni Maffeo. El tècnic està pendent del migcampista gironí Eloi Amagat, baixa per lesió durant les dues primeres jornades de Lliga.

De la seva banda, l'Athletic torna aquest matí a les instal·lacions de Lezama a la feina, després d'imposar-se diumenge a l'Eibar en el derbi basc de la jornada passada (0-1). L'entrenador del conjunt basc, José Ángel Ziganda, està pendent de l'estat físic del polivalent lateral Óscar De Marcos, lesionat que pateix un esquinç del lligament del turmell i es va ­perdre el duel contra l'Eibar a Ipurua.