Primer, Quique Cárcel volia tenir llesta la plantilla just abans de començar la pretemporada. Ell era el primer de ser conscient que es tractava d'una missió impossible, però per si les mosques, es va animar a dir-ho a l'inici de l'estiu. Fa poc, també reconeixia que la intenció era lligar les últimes incorporacions aquesta setmana, però no deixar-ho tot per a l'últim dia. Tampoc ha pogut ser. L'exigència d'un mercat d'allò més competitiu ha fet que els fitxatges, sobretot aquestes darreres setmanes, hagin caigut amb comptagotes. És més: l'últim anunci oficial data del 19 d'agost. Des d'aquell dia, han passat gairebé dues setmanes sense cap cara nova. S'espera, ara sí, que avui es desembossi tot plegat i que arribin un, dos o fins i tot tres fitxatges.

Els últims dotze dies han passat sense cap confirmació oficial, però amb uns quants rumors i informacions que, això sí, no han arribat a bon port en cap dels casos. El dissabte 19 d'agost, el Girona informava sobre les cessions de Larry Kayode (Manchester City) i Johan Mojica (Rayo Vallecano). D'ençà, que el silenci s'ha apoderat del club pel que fa al terme d'incorporacions. I això que Cárcel, el dia de la presentació de Mojica (el dimecres de la passada setmana), reconeixia que encara quedaven alguns reforços per completar la plantilla i que la intenció era tancar-los el més aviat possible. Res d'això. Serà avui, perquè no queda més remei, que s'anunciaran novetats. Michael Olunga té un peu i mig a Montilivi; també s'ha parlat amb David Timor i hi hauria un acord, per la qual cosa el seu fitxatge podria fer-se igualment oficial.

Cap dels dos, ara mateix, és jugador del Girona pel que l'entitat, fins a la data, ha tancat 13 operacions des de l'inici d'estiu. S'ha fitxat Gorka Iraizoz (Athletic), Bernardo Espinosa (Middlesbrough), José Aurelio Suárez (Barça), Carles Planas (Celta), Christian Stuani (Middlesbrough), Farid Boulaya (Bastia); a part de lligar les cessions de Douglas Luiz, Aleix García, Pablo Maffeo, Olarenwaju Kayode i Marlos Moreno per part del Manchester City, de Marc Muniesa de l'Stoke, i de Johan Mojica, futbolista del Rayo Vallecano.

Més n'han sortit. Fins a 15 jugadors han fet les maletes durant les últimes setmanes. Alguns han marxat cedits, com és el cas de Sandaza (Al Alhi Doha), Alcaraz (Almeria) i Coris (Osasuna); d'altres, han rescindit per canviar d'aires o se'ls ha acabat el contracte de cessió: Felipe (Sabadell), Richy (retirat), Cámara (Reus), Longo (Tenerife), Cifuentes (Màlaga), Marí (NAC), Kiko Olivas (Valladolid), Cristian Herrera (Lugo), Mas (Olot), René (Almeria), Oliveros (Lleida) i Vivancos (UCAM).