Els dies en què es tanquen les finestres per fitxar solen ser jornades mogudes, amb emocions, nervis i algunes corredisses a la gran majoria dels equips. Al Girona també acostumava a ser així però d'ençà de fa uns anys, el club està encarant aquestes jornades amb tranquil·litat i sense fer cap bestiesa de cara a la galeria. Ahir no va ser una excepció. El darrer dia del mercat d'estiu a Montilivi es va saldar amb les incorporacions ja previstes de Michael Olunga i David Timor.

L'afició i també Pablo Machín esperaven l'arribada d'un carriler més per enfortir encara més una posició de molt de desgast però la direcció esportiva no va trobar la peça que desitjava i va apostar per donar per tancada la plantilla a mitja tarda, amb Olunga i Timor. «Hi hem treballat molt però no hem acabat de trobar el nom que hagués complementat la situació», reconeixia Cárcel, que argumentava el factor econòmic com un dels que havia impedit arrodonir la plantilla. El màxim responsable esportiu no descarta la possibilitat de fitxar algú a l'atur, però tampoc ho veu una opció gaire fiable. En aquest sentit, aposta per la polivalència d'homes com Portu, Ramalho i Muniesa, que es poden adaptar a la posició.

Feia dies que corria per Girona i ja havia tingut temps també de conèixer Platja d'Aro. No va ser fins ahir, però, que es van tancar tots els serrells i que Olunga va poder per fi convertir-se en jugador del Girona. El kenià arriba en qualitat de cedit pel Guizhou fins al proper 30 de juny i el Girona disposa d'una opció de compra no obligatòria per quedar-se'l en propietat. Olunga va revelar durant l'acte de presentació que el Girona ja feia temps que li anava al darrere i que l'havia volgut fitxar l'hivern passat. El davanter africà es va mostrar «molt il·lusionat» en aquesta nova etapa a la Lliga i va explicar que havia seguit «amb entusiasme» els dos primers partits contra l'Atlètic i el Màlaga. «Vaig quedar molt impressionat amb el joc de l'equip. Amb l'ascens a Primera, el Girona està vivint un somni, i jo el que vull és formar part d'aquest somni», va dir. En aquesta mateixa línia, Olunga va atrevir-se amb una frase un pèl agosarada. «Des que em van voler fitxar quan era a Suècia que segueixo el Girona. Estic molt agraït. Aquesta oportunitat és un somni fet realitat i tinc moltes ganes de posar-me a treballar per contribuir a l'èxit de l'equip», va dir.

Minuts després que acabés la conferència de premsa de presentació d'Olunga, el Girona va anunciar el fitxatge de David Timor. El valencià torna doncs a Montilivi, on ja va jugar a un gran nivell durant la temporada 2013-14 i on també va coincidir amb Pablo Machín. Cárcel va admetre que el Girona ha pagat «una quantitat» pel traspàs del migcampista, que tenia contracte amb el Leganés fins al 30 de juny de l'any que ve. «El jugador ha fet un esforç perquè volia venir» va revelar igualment Cárcel. El de Carcaixent va desplaçar-se ahir al migdia de Leganés cap a Barcelona per sotmetre's a la revisió mèdica pertinent abans de l'anunci del seu fitxatge. Amb Timor, el Girona guanya centímetres i experiència al mig del camp. I és que el valencià va ser indiscutible per a Machín durant les memorables 13 jornades que el sorià va dirigir el Girona el curs 13-14 per salvar-lo del descens. «Coneix bé el sistema i el míster i s'hi pot adaptar ràpidament», recordava Cárcel, que veu Timor com «un pivot defensiu que, en moments puntuals, ens pot ajudar a fer de central esquerrà, on només tenim Muniesa».

Un cop superada la revisió mèdica a Barcelona, Timor se'n va tornar ahir mateix cap a terres madrilenyes per acabar de fer les maletes i en principi té previst ser a Girona dilluns. La plantilla té dos dies de festa aquest cap de setmana i no tornarà a la feina fins l'amistós a Ripoll.