El Centre Cultural La Mercè de Girona ha acollit aquest matí la cinquena edició dels Premis Girona és Esport que tenen com a finalitat reconèixer els millors clubs i esportistes de la temporada a les comarques gironines.

L'acte ha arrencat amb un emotiu aplaudiment per recordar Lluís Masberenguer, tota una institució dins del GEiEG, on era el cap de la secció de natació i waterpolo.

Com era d'esperar després d'una temporada històrica amb l'ascens a Primera Divisió, el Girona FC ha estat el club més guardonat adjudicant-se les categories de millors esportistes absoluts de les comarques gironines amb la candidatura formada per Eloi Amagat, Àlex Granell, Pere Pons i Sebas Coris.

El Girona també ha guanyat el Premi Excel·lent de l'Esport Gironí. Els de Montilivi també han rebut el Premi Diari de Girona com a Millor Equip de la campanya 2016-2017.

La resta de guardonats han estat:

Laia Vives, jugadora d'hoquei com a millor esportista absoluta de la temporada 2016-2017. El jurat dels guardons també han reconegut els mèrits de Guillem Bosch (esquí), Ariadna Garrasino (patinatge) i Jana Guardiola (gimnàstica). Com a millor tècnic, triple empat i que han compartit Eric Surís (Uni Girona), Ester Fàbrega i Ricard Planiol (CPA Olot) i Xavier Garcia (CH Palafrugell). El Salt Gimnàstic Club ha rebut el premi a Millor Club i Eva Ribas (Club Bàsquet Quart) de Millor Directiu de la temporada.

El Premi Excel·lent de l'Esport Gironí que s'atorguen a tots aquells equips de categoria sènior que hagin aconseguit l'ascens a la màxima categoria del seu esport, a part del Girona FC, també han estat per CH Palafrugell i Escacs Olot.

El premi Diputació de Girona ha estat per Joan Martínez que li reconeix la feina feta durant més de seixanta anys en l'esport de l'halterofilia i del GEiEG, entitat a la qual ha estat sempre vinculat.

També s'han lliurat els premis comarcals amb els quals es dona rellevància a la tasca esportiva dels esportistes i clubs de cada comarca.