A Segona Divisió, el Girona solia aconseguir molt bons resultats lluny de Montilivi i ara, un cop fet el salt a primera, s'estrena com a visitant al camp de l'Ahtletic Club en duel que Pablo Machín demana que "s'encari amb naturalitat, assumint que competim a la lliga del món i contra un rival de molt nivell en un partit que serà històric per a nosaltres per ser l'estrena com a visitants a Primera Divisió". Per a Machín la recepta és fàcil d'explicar, però més complicada d'explicar: "Hem d'intentar fer el mateix que fèiem quan jugàvem a Segona, però ara a Primera"

Pablo Machín només ha fet un canvi en la convocatòria respecte a la victoria contra el Màlaga, Olunga en el lloc de Marlos Moreno, i ha hagut de deixar sis futbolistes a casa: el lesionat Timor a més d'Eloi, Aleix García, Boulaya, Marlos Moreno i Carles Planas: "Olunga és una opció més al davant, un davanter de referencia, i es combina bé amb Kayode que pot jugar tant al davant com de segon davanter". A l'onze titular, però, el més probable és que Stuani segueix sent el davanter referent tot i que s'ha passat tota la setmana pel seu doble compromís amb la selecció d'Uruguai. "Ha jugat mitja hora entre els dos partits, el problema més gran són els molts quilòmetres que ha fet, però tots sabeu que Stuani és un jugador molt important per nosaltres i, encara més, ara a principi de temporada per la seva experiència i caràcter competitiu".

Sobre el rival, Athletic Club, Pablo Machín va destacar que "van una mica més avançats que els altres perquè tenien l'Europa League molt aviat". "El fet que l'Ahtletic Club encara no hagi encaixat cap gol aquesta temporada indica que és un equip molt equilibrat, amb futbolistes de molta capacitat".