Donat que el Girona FC ha quedat fora de la Copa, cosa que ja es veia a venir després del 0-2 de l'anada jugada a Montilivi, em permetran que passi ràpidament el capítol d'aquesta competició en la que mai s'hi acaba de fer massa res atractiu, i centri aquestes ratlles en el primer terç de lliga ja superat.

Com diria el mític Àngel Nieto, el Girona FC ha fet un 12+1 en aquesta part de la temporada. Hem refereixo que dels tretze partits disputats, dotze ho han estat sota el mateix paràmetre i amb l'ADN que caracteritza l'equip de Machín i en un, la cosa va anar d'invents estrafolaris. Ja deuen saber que em refereixo al dia del Barça, amb set cares noves a l'equip i un joc desconegut.

Si exceptuem aquest únic dia i el seu 0-3 final, en la resta d'encontres, s'hagi guanyat o s'hagi perdut, l'equip sempre ha competit. I és que classificació al marge, els gironins només han perdut per més d'un gol una vegada, contra l'Athletic 2-0; només un cop els han fet més de dos gols, 3-3 a Vigo; i un cop aclimatats a la categoria en les set darreres jornades sempre han vist porteria.

Per tant, classificació, números i sensacions que avalen el que s'ha fet fins ara i que donen ales per mantenir l'esperança de seguir lluny de la zona baixa de la taula.

Una altra cosa és que un cop fora de la Copa, què se'n farà de jugadors com Boulaya, Planas, Eloi, Olunga, Marlos o Kayode. Bé, igual el mercat d'hivern dóna la solució a algund'aquests casos.