26 punts en 19 jornades és, segurament, un balanç que ni els més optimistes haurien gosat mai de dir a principi de temporada, quan el Girona, tot i el bon inici, semblava encallat amb les derrotes contra Athletic, Sevilla i Barça i l'empat a Leganés. I aquest és el sorprenent bagatge que l'equip de Pablo Machín ha aconseguit al final de la primera volta, que li ha permès dormir aquesta passada nit en una magnífica novena posició, molt allunyat del perill del descens. Sí, encara queda mitja lliga. Però dit això, també resulta evident que els gironins tenen més de mitja permanència a la butxaca i que, probablement, amb quatre o cinc triomfs més estaran salvats.

D'entrada, els dos cuers, Las Palmas i Màlaga, es troben a anys llum: un coixí de 15 punts separa els de Machín dels canaris i els andalusos. Avui se sabrà quina és la distància sobre el descens. Aquesta posició la marca l'Alabès (15 punts), que aquesta tarda rep el Sevilla (16.15, beIN). En tot cas seran 10 punts com a mínim perquè el Deportivo (16) va perdre anit.

Míchel, destituït a Màlaga

La derrota del Màlaga a Getafe divendres passat es va cobrar una víctima. Ahir el club andalús anunciava la destitució del tècnic Míchel González. El Màlaga l'ha substituït per José González, exentrenador del Múrcia i del Granada.