El Girona ha aconseguit que un rival tan potent com l'Atlètic de Madrid no sigui capaç de gua­nyar-los en cap dels dos partits de la competició, ni en el duel de la primera jornada a Montilivi ni ahir al Wanda. No només això sinó que el conjunt matalasser i, especialment, el seu porter, Jan Oblak, són especialistes a encaixar molts pocs gols i mantenir en molts partits la porteria a zero.

Contra els gironins no ho han fet. Dos gols va rebre Oblak el passat mes d'agost i ahir, un altre. En total, tres gols, que representen el 33% del total de dianes que ha encaixat l´eslovè en el que portem de temporada, només 9.

És l'equip, juntament amb el Barça, menys golejat de la categoria però Stuani, en dues ocasions a Montilivi, i Portu (ahir) han celebrat gols contra els matalassers. Calleri (Las Palmas), Raúl García (Athletic), Luis Suárez (Barça), Bacca (Vila-real), Willian José (Reial Societat) i Sergio García (Espanyol) són els altres futbolistes que han aconseguit marcar un gol a Jan Oblak.

El mèrit del Girona és molt gran i pocs equips aconseguiran emular-lo en aquesta segona volta del campionat i, de ben segur, serà un dels records més amargs que tindran els madrilenys un cop finalitzi aquesta temporada.

L'àrbitre perdona l'Atlètic

Potser el signe del partit hauria estat encara millor pel Girona si l'àrbitre, De Burgos Bengoetxea, hagués expulsat, en una acció molt clara de targeta groga, el lateral local Vrsaljko. El croat va fer caure Borja García al límit de l´àrea, quan aquest ja anava per prendre la decisió final, però el col·legiat, que pocs instants abans ja havia mostrat una targeta groga al lateral de l'Atlètic, no es va atrevir a treure-li la targeta vermella.

Ja al temps afegit, Olunga va driblar Oblak i aquest el va fer caure, fora l'àrea, i també podria haver estat expulsat. L'àrbitre va considerar que hi havia dos defensors locals molt a prop de la jugada i ho va deixar en groga.