Controls d´accés als aficionats

El Girona té contractades dues empreses de seguretat privada (Bull Control i Wolf) que en dies de partit poden mobilitzar prop d´un centenar d´agents. S´ocupen, per exemple, del control d´accés dels aficionats a l´estadi, evitant la introducció d´objectes perillosos, amb el suport dels Mossos. Aquesta temporada l´estadi s´obre entre dues i una hora i mitja abans de l´inici del partit.

Dispositiu de seguretat a peu de camp

En el partit contra el Celta, els Mossos van desplegar a Montilivi un contingent de 47 agents. Més enllà de les funcions que fan a l´estadi, els Mossos, a través de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) també s´ocupen d´acompanyar l´equip visitant de l´aeroport i/o de l´hotel al camp i de retorn a casa, així com de fer el control dels seguidors visitants.

22 càmeres vigilant tots els racons de montilivi

Des de l´UCO, ubicada entre el gol nord i la Tribuna de Montilivi, es controlen 22 càmeres de seguretat, 16 de fixes i 6 amb visió en 360 graus, per tenir una panoràmica de l´interior i l´exterior de l´estadi que permeti actuar ràpidament davant qualsevol eventualitat. La deficient il·luminació de Montilivi dificulta, en partits nocturns, el seu ús. També, amb l´ampliació de part de la grada de gol nord i preferent, han sorgit zones fosques que caldria millorar.

Coordinació de tots els actors implicats des de l´uco de l´estadi

Maria Rosell, Albert Mendoza, Ferran Pegenaute i Marc Adell comentant aspectes sobre el Girona-Celta mitja hora abans que arrenqui el partit. Una estona abans, el coordinador de Seguretat del Girona també ha estat en contacte amb un dels directors de partit que envia la Lliga i amb el personal de seguretat privada que contracta el club. Al final de la jornada, Mendoza aixecarà acta amb totes les possibles incidències que s´hagin produït.