L'excel·lent temporada del Girona s'explica per diversos motius. Un d'ells, indubtablement, és el rendiment ofensiu d'homes com Cristhian Stuani i Portu, que sumen 24 gols entre tots dos. Però no és l'únic argument. Un dels que més pes té és la trajectòria que l'equip dibuixa al seu estadi. Es tan bona aquesta ratxa que, actualment els de Pablo Machín presenten la millor dinàmica com a local de tota la Primera Divisió. S'han apuntat la totalitat dels últims 15 punts que hi ha hagut en joc, cosa que no ha estat capaç d'aconseguir cap dels altres conjunts de la categoria.

Li preguntaven a Portu aquest dimarts, a la zona mixta, si recordava l'últim cop que el Girona havia perdut a l'estadi. Després d'un parell de segons en silenci, va respondre amb sinceritat. «No», va dir. I és que ja fa gairebé tres mesos de la darrera relliscada a casa. Va ser a principis de desembre, quan l'Alabès va capgirar un marcador que li era advers per acabar guanyant sobre la botzina per 2-3. Des d'aquell dia, els gironins no han fet més que encadenar victòries a Montilivi. Cinc de seguides, cosa que cap equip de Primera ha pogut fer en aquest mateix període de temps. És més: Tots aquests triomfs han arribat amb el visitant de torn quedant-se sense marcar, fet que encara té més mèrit. Això vol dir que Yassine Bounou fa 450 minuts que no rep cap gol a casa.

De manera consecutiva i sense aturador, el Girona s'ha desempallegat de Getafe (1-0), Las Palmas (6-0), Athletic (2-0), Leganés (3-0) i Celta de Vigo (1-0). Cap altre conjunt de la Lliga ha signat una trajectòria igual durant aquests darrers mesos. Els que més s'hi acosten són l'Atlètic de Madrid, que ha guanyat els quatre darrers partits disputats al seu estadi, i el Reial Madrid, que n'ha guanyat tres. Amb dos hi ha el València, l'Alabès i la Reial Societat. Ni el líder, el Barça, n'ha estat capaç. Sí que ho va fer a la primera volta, quan el Camp Nou va viure sis triomfs seguits, però la ratxa actual és pitjor, ja que tot i guanyar precisament al Girona l'altre dia (6-1) dues setmanes abans havia cedit un empat amb el Getafe (0-0).

El millor debutant de la història

Amb la victòria de dimarts, el Girona s'ha convertit en el millor debutant a la màxima categoria de tota la història, igualant així els registres de l'Almeria que la temporada 07/08 entrenava Unai Emery. Andalusos i catalans igualen en 37 punts després de 26 jornades en la seva primera aventura a l'elit, amb un balanç de 10 victòries, 7 empats i 9 derrotes. Això sí, els de Machín han fet més gols: 36 (22 els d'Emery).