Pablo Machín es va rendir ahir a l'evidència i per primera vegada va parlar obertament de «nous reptes» un cop pràcticament -«que encara no del tot»- assegurada la permanència. «Seria poc ambiciós i poc realista tenir només l'objectiu de la salvació», expressava ahir en conferència de premsa abans de sortir cap a Vila-real. I és que la victòria contra el Celta va disparar no només la il·lusió entre els aficionats, sinó també les opcions reals dels gironins de lluitar per la setena i fins i tot la sisena posició. «De mica en mica ens adonem que podem competir amb qualsevol equip. A l'estiu parlàvem de salvar-nos, de ser el Leganés, després de ser com l'Eibar i finalment vèiem com una utopia assemblar-nos al Vila-real. Ara si diem que som rivals directes és que hem fet una gran temporada i volem acabar amb bones sensacions», argumentava. El sorià buscava també d'altres al·licients per aquest migdia. «Volem guanyar el partit perquè tenim l'espina clavada de la primera volta a Montilivi (1-2). Aquell dia Bakambu va marcar la diferència».

El duel d'avui enfrontarà dos equips que lluiten per un mateix objectiu però amb un grau d'exigència molt menor. Mentre el Vila-real gairebé està obligat a jugar a Europa, per al Girona seria un premi. «El Vila-real té l'objectiu de ser a Europa. Per nosaltres perdre podria entrar en la lògica de fa un temps però ara volem guanyar i només pensem en això», deia Machín.

Bona part de culpa del gran moment del Girona han estat les cinc victòries consecutives a Montilivi. Paral·lelament, fora de casa, l'equip encadena 4 derrotes i 2 empats i no hi guanya des de mitjans de desembre contra l'Espanyol (0-1). «És un al·licient més. Hem estat temps sense fer-ho perquè és molt difícil. Si ho féssim la meitat de bé a fora del que ho fem a casa, estaríem en llocs de Champions», reflexionava el tècnic.

Machín no va voler avançar si farà rotacions aquest migdia. L'equip ve de jugar dissabte passat contra el Barça i dimarts amb el Celta amb ben pocs canvis a l'onze. «El desgast es podia notar més contra el Celta. Serem competitius».