Amb 18 anys va debutar a Primera Divisió i tot just en el seu tercer partit a la categoria (2011-12) amb l'Athletic Club es va enfrontar a Leo Messi (5-1). L'aprenentatge accelerat de Ramalho no s'acabaria aquí i tot just en el seu setè partit a l'elit, ja al curs 12-13, va enfrontar-se al Reial Madrid a San Mamés (0-3) en un partit en què es va encarregar del marcatge de Cristiano Ronaldo. Després d'aquelles aparicions, el central basc va buscar minuts d'experiència a Segona A (13-14) amb el Girona i després d'un any al filial (14-15) va tornar a Montilivi en propietat per aconseguir tornar a la màxima categoria l'estiu passat. Diumenge, Ramalho tornarà a veure's les cares amb Cristiano Ronaldo, consolidat ja com a defensa titular en un equip de Primera Divisió. Ho farà però, molt més madur que aquell 14 d'abril de 2013. «Me'n recordo, és clar però ja en fa molt de temps. Ara és una altra etapa, era molt jove llavors. Ara he madurat i tinc més experiència. Tinc ganes d'enfrontar-m'hi altre cop per veure el meu nivell», assegurava ahir Jonás Ramalho.

El central de Romo està convençut de les opcions del Girona d'esgarrapar quelcom de positiu al Bernabéu, encara que «el Madrid, com el Barça, jugui a una altra Lliga». «Ells lluiten per uns altres objectius. Ara el nostre és Europa i si ens ho creiem i hi anem forts podem aspirar fins i tot al cinquè lloc», assegura optimista un Ramalho que és titular indiscutible des del 25 de novembre al camp del Betis. Des de llavors no s'ha perdut cap minut de Lliga.

Calma amb la renovació

Ramalho va revelar ahir que el club encara no ha parlat amb ell d'una possible renovació. «Ens ho estem prenent amb calma. No ens hem de posar nerviosos. No hi penso ni vull tornar-me boig. Només penso a jugar. Si arriba una proposta, és clar que la valoraré molt positivament», deia.