M anquen menys de dos mesos per al final del campionat, nou jornades i s'acabarà la primera Lliga del Girona a la màxima categoria del futbol espanyol. Un cop jugats els partits de seleccions torna la Lliga, ho farà sense aturador i en unes setmanes en sabrem el desenllaç final. Els gironins podran afrontar aquest tram amb la seguretat que els dona el fet d'estar salvats, l'objectiu principal s'ha complert molt abans del que estava previst i ara tot el que vingui serà de regal. La derrota al Bernabéu ja està oblidada i només ha de servir a l'equip com un estímul que ajudi a aconseguir una millora a curt termini. Tanr de bo a partir de l'enfrontament d'avui la reacció dels jugadors locals sigui la mateixa que van mostrar després de perdre al Camp Nou. A Montilivi és on el Girona està fort, sis victòries aconseguides de forma consecutiva han de servir per poder afrontar els propers partits amb convenciment, els adversaris que han de visitar l'estadi gironí han de trobar-se un equip fort, compacte, sòlid i amb la idea de joc definida. Si els de Pablo Machín tenen la capacitat de sumar punts en els cinc enfrontaments que jugaran com a locals lluitaran fins al final per les posicions que permeten l'accés a les competicions europees. Per fer el primer pas que els permeti continuar a la zona de privilegi cal fer un bon matx avui contra el Llevant.

El canvi d'entrenador com a revulsiu. L'arribada de Paco Lopez a la banqueta valenciana ha servit per canviar la dinàmica de resultats. Amb Juan Ramón Lopez Muñiz el Llevant va encadenar quinze jornades consecutives sense conèixer la victòria, fet que va provocar la seva destitució. El càrrec d'entrenador va ser per a Paco López, un entrenador debutant a la categoria que ha entrat amb molt bon peu, les dues victòries en el dos enfrontaments que ha dirigit han aportat tranquil·litat alhora que han servit per motivar de nou l'equip valencià. Ara el Llevant està situat sis punts per sobre del descens, amb el Màlaga despenjat com a cuer el seu objectiu serà quedar per davant de Las Palmas i el Deportivo de la Corunya. Veurem com arriben al partit els valencians, ja que no els convenia la jornada de descans del cap de setmana passat, quan un conjunt aconsegueix trencar una dinàmica negativa i comença a guanyar partits desitja jugar sense parar.

Lluiten per salvar-se. Paco López ha apostat per jugar amb dos davanters en els primers partits que ha dirigit a l'equip. Ja va manifestar que volia un equip valent i que pressionés a dalt la sortida de la pilota del seu adversari. Defensivament ha aconseguit mantenir l'equip ordenat i guanyar en solidesa, en la victòria a Getafe no van encaixar i l'Eibar només els va fer un gol. L'ex-porter del planter del Barça Oier Olazábal s'ha guanyat el lloc a la porteria després de compartir la posició amb Raul Fernàndez. Amb les baixes per lesió del lateral esquerre Antonio Luna i del central Sergio Postigo, la línia defensiva es veurà debilitada. Si no hi ha cap contratemps al mig camp el tècnic del Llevant podrà comptar amb futbolistes que ja ha utilitzat els altres partits; José Luis Morales a la banda dreta, jugador ràpid, amb arribada i bon centrador, i autor de cinc gols a la Lliga, el colombià Jefferson Lerma i José Ángel Campaña com a mig centres. El jugador andalús és un futbolista que aporta equilibri i qualitat, que pot jugar de doble pivot i també de mitja punta i perillós en les jugades a pilota aturada. En punta la tria estarà entre Roger Martí, ja recuperat d'una lesió de llarga durada que l'ha deixat fora moltes jornades, l'italià Giampaolo Pazzini o el futbolista de Ghana Emmanuel Boateng.

Tornar a ser un bloc. El Girona ha de recuperar la fiabilitat defensiva. Els números aconseguits en els últims sis partits jugats com a locals són impecables, el primer objectiu ha de ser poder continuar en aquest sentit. L'objectiu d'allargar les victòries a Montilivi cada vegada serà més complicat però cal mantenir la mentalitat i la concentració amb la idea de continuar amb la dinàmica. L'equip ha de tornar a ser un bloc tant per atacar com per defensar, el conjunt de Pablo Machín s'ha caracteritzat com un bloc compacte on el nivell dels tres centrals ha estat molt alt i el treball en la pressió ha tingut molta continuïtat. En l'aspecte físic els futbolistes realitzen un desgast molt alt amb l'objectiu de recuperar la pilota i també estan preparats per poder atacar. Torna a ser molt important que el rendiment de la parella que formen Portu i Stuani mantingui el nivell. Els dos futbolistes del Girona han estat fonamentals a la zona de finalització, amb una efectivitat molt alta han decidit en la majoria de partits i els seus gols han servit per donar molts punts al seu equip. Avui caldrà portar el ritme del partit i la velocitat de pilota ha de servir per desorganitzar l'adversari, caldrà precisió en les accions tècniques tan en els atacs posicionals com en les accions de contracop. Com sempre el treball en les jugades a pilota aturada pot tornar a ser important, Àlex Granell i Borja Garcia han de continuar executant de manera impecable i els rematadors han d'estar preparats per poder guanyar les accions a l'àrea.

Abril-Maig, quan es decideix tot. Arriben els dos mesos més importants de la Lliga, es tracta de les jornades més decisives, on es decideix gairebé tot. Si els equips han fet els deures durant els primers set mesos de campionat ara han d'atacar els objectius que es van proposar a l'inici. Per a uns arriba el moment de buscar la salvació, altres es jugaran el títol o la classificació per les competicions europees. Cal estar molt bé físicament, pot aparèixer la fatiga i el cansament ja, l'esforç acumulat comença a pesar a les cames dels futbolistes. El Girona ha d'intentar guanyar per continuar amb la il·lusió que ha generat durant tota la temporada. Continuar a la part alta i no despenjar-se serviria per poder mantenir la tensió fins al final i poder lluitar per una nova fita.