Girona i Espanyol es veuran les cares aquest proper diumenge. 22 d’abril, a l’estadi de Montilivi. Un enfrontament que des del club blanc-i-vermell ja s’ha batejat com “El derbi de Sant Jordi” i que prepara diferents actes, alguns dels quals s’han anunciat aquesta mateixa tarda.

Per començar, als accessos de l’estadi, tots els aficionats rebran diversos obsequis relacionats amb aquesta festivitat. Un d’ells és un petit llibre, d’edició limitada, que conté un relat ideat per l’escriptor gironí Josep Maria Fonalleras.

A més, just abans de l’inici del partit, els capitans de Girona i Espanyol s’intercanviaran un llibre i una rosa. D’aquesta manera, tots dos clubs volen “mostrar al món aquesta tradició de la cultura catalana en una festivitat tan assenyalada com la de Sant Jordi”, tal i com resa el comunicat que ha fet públic el Girona.

Un dia abans, el dissabte 21 d’abril, el camp de Riudarenes també acollirà un altre derbi. Els dos equips que competeixen a la Lliga Genuine -una competició formada per conjunts amb futbolistes que tenen discapacitats- s'enfrontaran a partir de dos quarts d’onze del matí.

A tot això cal afegir-hi la trobada de penyes que hi haurà a la ciutat de Girona i d’altres “sorpreses” que veuran la llum al llarg d’aquesta mateixa setmana.