El Girona va tornar ahir a la feina després d'un dia de descans per començar a preparar la intensa setmana de dos partits contra l'Alabès (dijous) i l'Espanyol (diumenge). Ho va fer amb una sessió a Riudarenes en la qual no van participar ni Gorka Iraizoz ni Jonás Ramalho. El porter comptava amb permís del club per no ser-hi per motius personals, mentre que el basc sí que arrossega problemes físics. El central va acabar amb alguna molèstia divendres contra el Betis i ahir per precaució es va quedar al gimnàs, sense trepitjar la gespa. En canvi, sí que hi van ser dos homes que les darreres setmanes han estat lesionats com Carles Planas i Michael Olunga.

El lateral de Sant Celoni es va trencar muscularment a Vila-real quan començava a entrar a l'onze, mentre que el kenià va patir un problema físic amb la seva selecció en la darrera aturada de Lliga. A més a més, tampoc hi va ser Kévin Soni, que ha tingut protagonisme en els dos últims partits de Lliga, a Anoeta i contra el Betis. El davanter camerunès va ser expulsat per doble amonestació amb el Peralada diumenge contra l'Alcoià al Municipal i és baixa segura tant dijous a Vitòria com diumenge contra l'Espanyol. Soni ha de complir sanció amb l'equip amb el qual ha estat expulsat i com que el Peralada juga diumenge a la tarda a Cornellà no podrà participar en cap dels tres partits. La seva absència podria fer que Olunga, Douglas Luiz o Eloi Amagat entressin a la llista per Mendizorrotza.

L'Alabès, en bona dinàmica

Mentrestant, l'Alabès espera la visita del Girona còmodament instal·lat en la 15a posició, amb 38 punts i amb el record de la victòria a Montilivi (2-3) en l'estrena d'Abelardo Fernández com a entrenador. Aquell triomf va suposar un punt d'inflexió en el conjunt basc, que arribava a Montilivi enfonsat en la classiicació i va ser capaç de remuntar un 2-0 en contra. Per demà passat, Abelardo està pendent de l'estat físic del defensa Vigaray, absent les darreres setmanes. La resta de futbolistes estan tots disponibles.

Els vitorians van guanyar diumenge a Eibar (0-1) en el derbi basc i buscaran la seva tercera victòria consecutiva, ja que la setmana passada van imposar-se al Getafe (2-0) a Mendizorrotza. A les files del conjunt vitòria hi juga Rubén Sobrino, exdavanter del Girona 2015-16 al qual les lesions no el van deixar brillar. El manxec també ha patit problemes físics a Vitòria però últimament s'ha consolidat com a titular. De fet, encadena sis titularitats seguides i minuts en les darreres quinze jornades de Lliga de manera ininterrompuda. Sobrino ha guanyat la partida a l'exblaugrana Bojan Krkic, que, per exemple, no va ser convocat diumenge passat per jugar a Eibar.