El Girona rep avui l'Espanyol en el que serà el primer partit de Diego Gallego com a primer entrenador de l'equip perico després que el club barceloní anunciés divendres la destitució de Quique Sánchez Flores. Aquestes circumstàncies no són noves per al conjunt que entrena Pablo Machín ja que fins a cinc vegades un entrenador ha debutat, o feia poc que estava a les ordres d'un equip, quan es va enfrontar als gironins aquesta temporada.

El primer va ser Javier Calleja, que va ser designat primer entrenador del Vila-real substituint Fran Escribà.Calleja va debutar a la banqueta del conjunt groguet en un partit d'Europa League davant el Maccabi. Després de rebre a l'Eibar a casa, els de la Plana van visitar Montilivi, on van guanyar per 1-2 a la jornada 7. Bakambu, amb un doblet, va posar els groguets per davant al marcador i Stuani va retallar distàncies a cinc minuts per al descans.

Qui va vistar també Montilivi en el seu primer partit va ser Abelardo com a nou tècnic de l'Alabès en la jornada 14. El conjunt basc ja havia utilitzat tres tècnics fins llavors i el Pitu agafava l'equip en una precària situació. El Girona es va posar 2-0 quan es portava poc més d'un quart d'hora del segon temps amb gols d'Stuani i Juanpe, però un hat-trick d'Ibai Gómez a les acaballes del partit va donar la victòria al conjunt victorià que després d'aquell enfrontament va anar escapant-se de la zona baixa de la classificació.

Paco Jémez va ser el quart entrenador que s'asseia a la banqueta de Las Palmas aquesta temporada. El tècnic canari es plantava a Girona en la jornada 19 després d'ensopegar a casa contra l'Eibar i caure eliminat de la Copa del Rei als vuitens de final contra el València. En aquesta ocasió, els de Machín van aconseguir imposar-se als canaris per un contundent 6-0, amb gols d'Sutani, Borja García, Portu i un hat-trick d'Olunga.

Dues jornades després, els gironins visitaven La Rosaleda, davant un Màlaga que feia una jornada que havia canviat a Míchel per José González. González, qui havia empatat en el seu debut al camp de l'Eibar també va treure un punt del partit davant el Girona (0-0). L'últim precedent és de fa dues jornades. El conjunt entrenat per Machín va visitar Anoeta en el debut com a local d'Imanol Alguacil, que havia subsituït feia poc Eusebio Sacristán a les ordres de la Reial Societat. Els donostiarres, que venien d'empatar a Ipurúa, van endossar un contundent 5-0 al Girona en el que, segurament, és el pitjor partit que han fet els gironins a Primera Divisió. Així, el balanç del conjunt de Machín davant equips que han canviat recentment d'entrenador és d'una victòria (Las Palmas), un empat (Màlaga) i tres derrotes (Vila-real, Alabès i Reial Societat). Aquest migdia els de Machín tenen l'oportunitat de millorar aquest balanç davant el nou Espanyol de David Gallego.