El Girona ha funcionat al camp, salvant-se abans que cap altre debutant a la Primera Divisió, i també ho ha fet als despatxos, amb una feina que, programada amb temps, ha donat els seus fruits en forma de renovacions que s´han anat encadenant cada dos per tres, lligant així la continuïtat de gran part de la plantilla. El futur, a curt i mitjà termini, està plenament assegurat, i la direcció esportiva, amb els deures mig fets, centra ara els seus esforços cap a altres direccions. Una d´aquestes és la continuïtat de Pablo Machín. El tècnic té contracte fins al 2019; el club no en té prou i si bé es vol assegurar que el compleixi, també l´espera convèncer perquè continuï més enllà, ampliant el seu vincle. A part, també s´espera que dos dels futbolistes del primer equip també imitin companys seus de vestidor com Àlex Granell, Juanpe Ramírez o Portu, entre molts altres, i estampin la seva signatura per allargar així el seu contracte. Amb un d´ells, Yassine Bounou, ja s´hi està parlant des de fa dies i, en boca del mateix porter, «no hi haurà d´haver cap problema» perquè l´entesa sigui una realitat. Més feixuc s´intueix que serà el cas de Borja García. Potser s´arregla en un tres i no res, però una cosa és clara: ara, o en els propers dies, no hi haurà anunci. Ni acord. Bàsicament, perquè el jugador no ho considera pas una prioritat i perquè prefereix centrar-se en la present temporada i deixar un tema com aquest per a quan arribi l´estiu.

D´això en va parlar ahir Borja, a Riudarenes, un cop acabat l´entrenament. Preguntat per la seva situació contractual i per si està decidit a seguir els passos d´altres jugadors del vestidor, una cosa va quedar clara. De pressa per renovar no en té cap ni una. Si això, quan s´acabi la Lliga, ja s´hi posarà. «En el seu dia ja vaig dir que tinc una magnífica relació amb Quique Cárcel -el director esportiu del Girona- i que volia esperar a l´estiu. Serà llavors quan prendré una decisió. La que cregui més oportuna i la que em faci més feliç. Estic convençut que cara a cara ho podrem solucionar», deia.

A Borja García se li acaba el contracte el 30 de juny del 2019 i, si hi ha una clàusula que li allarga la seva vinculació una temporada més, ell ho desconeix. «Realment, ara mateix, no ho recordo perquè això ho porta el meu representant. Vull esperar a l´estiu a parlar de tot plegat». I sobre el curs que ve, va dir això: «Segurament l´any que ve hauré d´estar aquí». Ho va rematar recordant que «tinc total confiança, estic jugant més que mai i estic a Primera. Tot això és d´agrair i compta per al tema d´una suposada renovació». Fitxat el 2015 procedent del Còrdova, aquesta és la tercera temporada de Borja en clau blanc-i-vermella. Lligat per dos anys, ja va renovar la tardor del 2016 fins al 2019. Ara, el club espera ser capaç de tornar-lo a convèncer perquè continuï a Montilivi un temps més.

La «final» de Getafe

Del seu futur, però també del present immediat. Del col·lectiu. D´això va parlar-ne igualment Borja García, recordant que Europa és «una il·lusió més que no pas un objectiu», i que tot i la mala ratxa de resultats el vestidor està decidit a «lluitar fins al final» per intentar atrapar la sisena o la setena plaça. La cinquena ja la veu impossible. «El Betis té un marge de punts molt ampli i està transmetent boníssimes sensacions. És un dels equips que l´any que ve segur que jugarà a Europa». Més que fer càlculs i pensar en quina és la posició ideal per tancar la Lliga, l´equip tan sols està centrat a batre aquest diumenge el Getafe. «Jugarem contra un rival que està fent una temporada impecable, que està molt ben treballat i al qual costa fer gols, sobretot al seu camp. Nosaltres anirem a jugar amb la mateixa il·lusió de sempre. I, per què no, guanyar». Bàsicament, aquest és l´únic resultat vàlid si es vol somiar. «Una derrota ens condemnaria, ens allunyaria gairebé definitivament d´Europa».

Admetia també que «la nostra ratxa actual no és massa bona» i que per això mateix es vol tocar de peus a terra. «No volem mirar més enllà. La salvació, que era el nostre objectiu, ja el tenim. Ara ens toca lluitar fins al final per convertir-nos en un equip europeu. Parlar d´això ens ho hem guanyat per mèrits propis. Encara ho tenim a prop. Ara ens espera un partit importantíssim. Serà una batalla que ens dirà si optem a Europa o no». Per tancar ja el tema, va recordar que el blanc-i-vermell, com ha demostrat, és un conjunt «molt ambiciós» que «en situacions difícils sempre sortim endavant».

Entrenament sense Lozano

Borja va ser un dels molts futbolistes que Pablo Machín va tenir ahir a la seva disposició a Riudarenes en el retorn a la feina del Girona, després d´un dia de descans. El tècnic va treballar amb tota la seva plantilla a excepció del Choco Lozano. L´hondureny, titular fa una setmana al camp de l´Alabès, va patir a Mendizorrotza una sobrecàrrega que el va impedir entrar a la convocatòria del derbi amb l´Espanyol de diumenge. Continua amb molèsties i es va exercitar al marge. En canvi, Machín torna a tenir a la seva disposició David Timor. El valencià es va perdre l´últim partit per acumulació de targetes però, si s´escau, podrà viatjar aquest cap de setmana a Getafe.