L'afició del Girona presumeix d'equip en l'estrena a Primera Divisió. L'ascens a la màxima categoria i la gran temporada del conjunt de Machín en què fins a tres jornades del final ha tingut opcions d'entrar a competició europea han fet que la massa social del Girona s'hagi eixamplat d'allò més. Ja fa uns quants anys que de samarretes blanc-i-vermelles se'n veuen per la ciutat i la demarcació, però de ben segur que mai tantes com enguany en què la fal·lera per l'equip s'ha multiplicat. El creixement de l'afició s'ha vist reflectit en les assistències a l'estadi els dies de partit en què pràcticament s'han rondat sempre els 10.000 espectadors. Tot plegat ha fet que l'equip presumeixi també d'afició. Tant que ahir La Lliga i Aficiones Unidas van escollir el Girona com la millor de Primera en la temporada que és a punt de culminar i li van donar el premi «Jugador número 12».

Demà, abans del partit contra el València, l'últim del curs a casa, es farà l'acte protocolari d'entrega del guardó, cosa que aprofitarà el club per retre homenatge a les 12 penyes oficials que té registrades. Es valora, a l'hora s'atorgar aquest premi, el treball realitzat per la Federació de penyes del Girona a favor de la tolerància, el joc net i el respecte entre aficions. «L'afició del Girona ha demostrat, amb el seu comportament exemplar, i el seu constant suport a l'equip, estar a l'alçada d'un club que ha firmat la millor temporada de la seva història». El Girona agafa el relleu al Vila-real, el club que va veure premiada l´afició l´any passat.

«Té molt de mèrit sobretot perquè hem començat com aquell qui diu gairebé de zero», assegura el president de la Federació de penyes del Girona, Pepe Sierra que explica que el premi valora «els agermanaments amb aficions rivals i el tracte que els donem» i tots els seguidors que mou el club en els desplaçaments, entre altres. «Hem crescut molt. Només s´ha de veure en les entrades més baixes. Abans eren de 2.000 i ara no baixem de 6.000». En la mateixa línia es mostra Raimon Nadal, president de la Penya Pere Pons. «Estem molt contents. El premi és col·lectiu. Per a tothom, les penyes i el públic en general», destaca.

Demà abans del partit, un representant de cada penya baixarà a la gespa per rebre el premi que serà entregat per dos membres d´Aficiones Unidas i un de La Lliga.