Encara no s'ha vestit de curt, ni enfundat el xandall. No s'ha calçat les botes, ni ha trepitjat la gespa per donar instruccions. No ha manat la pressa, ha corregit exercicis ni ha hagut d'esbroncar ningú. Ja hi haurà temps per a això. A l'espera que la pretemporada aixequi el teló, Eusebio Sacristán ja exerceix d'entrenador del Girona. La setmana passada tocava presentació oficial i una primera entrevista emesa pel club; ahir, intensa jornada de treball per conèixer de primera mà algunes de les instal·lacions i també la gent amb qui conviurà durant els propers mesos.

Secundat pel president Delfí Geli i també el director esportiu, Quique Cárcel, Eusebio Sacristán va conèixer de primera mà els camps d'entrenament del PGA Catalunya de Caldes de Malavella. Uns camps que, tot i que l'equip ja els va estrenar al tram final d'aquesta última temporada, no passaran a utilitzar-se amb regularitat fins aquest proper curs, substituint així les instal·lacions de Riudarenes. El tècnic de La Seca també va tenir l'oportunitat de conèixer en persona alguns dels que seran a partir d'ara els seus col·laboradors: Javi Galiano, Omar Harrak, Dídac Villar, Mate, Emilio Gutiérrez i també l'entrenador del filial, el Peralada-Girona B, Chicho Pèlach. La comitiva la completaven Santi Pou, Ivan Hammouch i Juan Carlos Moreno, tots ells membres de l'àrea tècnica. A més, Eusebio va estar acompanyat d'Onésimo Sánchez i Juan Carlos Andrés; tots dos formaran part del nou cos tècnic blanc-i-vermell, remodelat pràcticament de dalt a baix degut a l'adeu de Pablo Machín, Jordi Guerrero, Jordi Balcells i Carlos Martínez al Sevilla.

Enceta així Eusebio una nova experiència a les banquetes. I ho fa una quinzena d'anys després de penjar les botes i canviar de rol. El 2003, es convertia en ajudant de Frank Rijkaard al Barça, on s'hi va passar cinc temporades. No va ser fins el 2009 que va decidir volar en solitari per agafar les regnes del Celta, a la Segona Divisió A, rellevant així un Pepe Murcia que havia estat destituït. Un curs i mig s'hi va estar a Balaidos, abans de tornar a Barcelona per dirigir el filial blaugrana fins el 2015. Després, salt a la Reial Societat a Primera, on ha signat els seus millors anys, tot i que aquesta darrera temporada va ser acomiadat. Ara arriba al Girona, on ha signat per dos anys (fins el 2020).

A Montilivi, s'escudarà de Juan Carlos Andrés, qui serà la seva mà dreta. El gallec, de 43 anys, ha passat per les banquetes del Gondomar, Gran Preña, Alondras, Rápido de Bouzas i també Boiro, a més de dirigir la selecció gallega d'aficionats. Més veterà és l'altre ajudant, Onésimo Sánchez. A la seva nodrida carrera com a futbolista (Valladolid, Cadis, Barça, Rayo i Sevilla el van veure en acció a Primera), se li suma una trajectòria interessant a les banquetes: Valladolid (filial i primer equip), Osca (amb ascens a Segona A inclòs), Múrcia i Toledo.