El Girona FC tornarà a fer importants actuacions de millora a l´estadi de Montilivi aquest estiu. Ja com a concessionari de la instal·lació per als propers 50 anys després que el ple de l´Ajuntament hi donés el vist-i-plau el 22 de juny passat, el club va confirmar ahir que l´aforament s´ampliarà en un miler de localitats gràcies a una nova grada al Gol Sud que permetrà passar de les 13.500 localitats que va tenir en l´any de l´estrena a Primera a les 14.500 del curs de la revàlida. La nova graderia ocuparà un terreny propietat de la Universitat de Girona, amb qui el Girona ha tancat un acord, s´ubicarà a sobre del bar i l´obra anirà a càrrec de l´empresa suïssa Nussli, amb 75 anys d´experiència en el sector, que ja va ser l´encarregada ara fa un any de les ampliacions de Preferent i Gol Nord també amb muntatges provisionals.

L´increment permetrà sumar un miler de places a les 13.500 existents actualment. D´aquest miler, 300 es destinaran a abonats, 300 més a entrades a la venda per al públic en general i les 400 restants les ocuparan seients VIP. A partir d´avui i fins divendres, els abonats que desitgin canviar el seu seient per la nova zona podran fer-ho, sol·licitant el tràmit a les taquilles. En només dos estius Montilivi haurà passat de les 9.200 localitats que tenia al final de la temporada 2016/17, la de l´ascens a Primera, a les 14.500 del curs actual. Un creixement molt notable que també ha anat lligat a l´explosió esportiva de l´equip, que va mantenir-se a Primera amb solvència i va aconseguir una mitjana d´assistència superior als 10.000 espectadors per partit, que el van situar en el cinquè de Primera amb un major percentatge d´ocupació.

L´ampliació de Montilivi va començar l´estiu passat amb el projecte de remodelació i ampliació de les grades del Gol Nord i de Preferent, que va suposar passar de les poc més de 9.200 places a 13.500. El Girona tornarà a confiar la construcció d´aquestes noves grades retràctils a l´empresa suïssa Nussli, que al llarg de l´any assumeix més de 2.000 projectes. Les insta·lacions d´aquesta marca són habituals en esdeveniments esportius com l´Open Banc Sabadell-Compte de Godó al CT Barcelona, on al voltant de la pista central hi construeixen un estadi circular que pot acollir més de 7.500 persones. D´altres obres desenvolupades per Nussli són la rampa de 340 metres de longitud i 26 metres de desnivell que es va instal·lar en ple centre de Marsella per a lespectacular Red Bull Crashed Ice, una competició de patinatge de velocitat sobre gel, o els 22.000 seients temporals, a banda d´altres instal·lacions, que els suïssos van muntar al circuit d´Indianàpolis per a les mítiques 500 Milles entre 1980 i 2015. També són els responsables de construir impressionants trampolins de 27 metres d´alçada en competicións d´esquí, fins a omplir el centre de Viena amb sorra i grades amb capacitat per a 10.000 espectadors per a la disputa d´una prova del World Tour de vòlei platja.

Les obres de l´ampliació de la nova grada haurien de començar en breu per tenir-ho tot a punt a mitjans d´agost, poc abans de l´inici de la Lliga de Primera Divisió. Aquest és el primer projecte de millora que el Girona executa ja com a concessionari del camp per als propers 50 anys. Segons consta en el plec de condicions que regeixen la concessió, l´obra té un cost de 381.792 euros i preveu l´ampliació del Gol Sud, pilotar les grades temporals i adequar el terreny d´actuació. En aquest mateix document s´estableix un període d´amortització de cinc anys i un renovació d´aquestes grades i el manteniment i adequació del terreny la temporada 2024/25.

Més millores

La nova grada del Gol Sud no serà l´única millora que el Girona impulsi aquest estiu a Montilivi. Entre les inversions previstes per aquesta temporada a l´estadi en el plec de condicions de la concessió també es parla de la instal·lació de noves torres de llum, una obra que ja s´arrossega des de l´estiu passat, i la renovació del videomarcador. El Girona ha jugat tota la temporada amb una il·luminació deficient (de fet ja ho feia a Segona, també) i la renovació de les torres urgeix per garantir la qualitat de les transmissions televisives en alta definició i 4K. És una inversió molt important, valorada en 1,5 milions d´euros, que el club no ha volgut executar fins tenir la concessió de l´estadi per tal de poder-la amortitzar.

L´altre punt de millora seria el videomarcador. El Girona està estudiant diverses opcions i durant les properes setmanes hauria de concretar quina mena d´aparell instal·la o si opta per posar-ne més d´un. La temporada passada el club ja va col·locar un altre marcador electrònic just a sota de la llotja. En aquest projecte s´hi invertirien 200.000 euros, més 60.000 més que anirien destinats a millores en la megafonia (amb l´ampliació de l´estadi hi ha zones on arriba un so molt baix). Si el Girona acabés executant tots els projectes que té previst impulsar a Montilivi en el proper mig segle, la inversió superaria els 55 milions d´euros.

Renovació d´abonaments

A partir d´avui i fins divendres qualsevol abonat que vulgui canviar la seva localitat per un lloc a la nova grada de Gol Sud ho podrà fer a les taquilles. El Girona està en la recta final de la campanya de renovació dels abonaments i qui no hagi complert el tràmit el 8 de juliol perdrà el seu seient. Dilluns el club va fer el gir bancari a tots els abonats que tenen el pagament domiciliat i molts van rebre ahir el càrrec. Els abonats que no tenen el carnet domiciliat poden fer el pagament a les taquilles de Montilivi o bé a travès del web del club. Tots rebran l´abonament a casa entre el 16 i el 31 de juliol.