El Girona va encetar la pretemporada sense haver concretat cap fitxatge més enllà d´haver fet ús de les opcions de compra per Mojica i Muniesa, i haver reactivat la cessió d´Aleix Garcia. Quique Cárcel va advertir abans que comencés el Mundial que el mercat seria «lent» i que «caldria paciència» i ahir, primer dia d´entrenaments, ho va tornar a reiterar. El gran desllorigador de la situació, a Montilivi, és tenir la certesa de si es podrà mantenir el bloc de futbolistes del curs passat que tenen contracte. «Estem pendents de saber si realment es quedarà el 100% del planter, s´haurà d´anar veient», deia el director esportiu ahir. Si no hi ha traspassos, el perfil dels fitxatges és un; si es fa caixa, amb diners, el Girona pot anar al mercat amb garanties de trobar peces per fer un salt de qualitat.

De moment Cárcel va admetre que «molts equips han preguntat per jugadors nostres però cap de les propostes ens convenç. Si es fa alguna venda ha de ser en benefici del Girona. Serem flexibles en la negociació però com mes triguem menys ho podrem ser per un tema de lògica, perquè s´escapen oportunitats». És a dir, que si algú vol pescar a Montilivi, que ho faci ràpid, perquè el club tancarà les rebaixes i remetrà qualsevol traspàs a les clàusules de rescissió.

La voluntat de Quique Cárcel seria que no marxés ningú. Però tampoc amaga que cobrar un bon traspàs aniria bé per anar al mercat amb garanties. Que hi pot haver sortides, no ho amaga. «Ho veig més a prop perquè ha passat més el temps, la gent es comença a posar nerviosa i quan vegin que els falta alguna cosa als seus equips, i tinguin diners, segur que passarà». En aquest sentit va posar l´exemple de Juanpe, pretès pel Sevilla si Lenglet acaba anant al Barça: «té quatre anys més de contracte aquí i volem que segueixi el gruix. Estem en fase de creixement, però ara començem de zero i no podem perdre peces importants». També es va referir a Timor, amb una oferta del Las Palmas, admetent que és un dels jugadors per qui clubs han preguntat sense que s´hagi concretat res més. El Girona hi compta.