L'endemà de lamentar la pèrdua sobtada de Fabricio González, el president del Girona FC, Delfí Geli va voler homenatjar el que era membre del Consell d'Aministració del club en l'acte inaugural dels nous camps d'entrenament i zones de treball que el primer equip utilitzarà a partir d'ara, recordant que «tenia molta il·lusió i ganes posades en aquest projecte. Sempre presumia del seu Girona, i hem de continuar treballant per fer-lo més gran». No hi ha dubte que els equipaments que s'han construït al PGA Catalunya Resort són un pas de gegant per aconseguir-ho. Malgrat que la plantilla ja fa una setmana que s´hi entrena, les instal·lacions es van presentar ahir en societat amb una trobada amb la premsa en la qual van participar a més de Geli, l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Cristina Mundet, el conseller delegat del PGA Catalnya Resort, David Plana, el tècnic Eusebio Sacristán i els jugadors Àlex Granell, Aday Benitez, Pedro Alcalá i Bernardo Espinosa, quatre dels cinc capitans de l´equip (l´altre és Stuani). Tots, inclosa la resta d'integrants de la plantilla, destaquen la gran comoditat, modernitat, funcionalitat i estètica del nou centre d'operacions. N´estan molt contents. «Tenim el privilegi de treballar en unes instal·lacions de primer nivell i hem posat les bases per seguir creixent. Entre tots ens podem ajudar molt. Això s'ha fet amb molta rapidesa» deia un refet Delfí Geli.

Amb la posada en marxa de La Vinya, tal com s'anomena el recinte, s'acaba el pelegrinatge que havia dut el Girona a passar per Navata, Peralada, Palafrugell i darrerament Riudarenes. Els propers tres anys l'equip farà el seu dia a dia a La Vinya, des de l'esmorzar, als entrenaments i dinars. Fins i tot, i en funció de la planificació, també el descans. Està tot pensat, no falta res. «La intenció és que l'equip passi molta estona junt en un mateix lloc sense desplaçar-se, això és un gran avantatge. Fa que la dinàmica sigui més còmoda» assenyala el president. Sobre el nom explica que «estem en zona de vinyes i es com es coneix també la zona de la urbanització. És molt adequat i reflecteix l'essència de la casa i de la gent de Girona».

El primer que crida l'atenció és la tranquil·litat de l'entorn, aïllament que evita distraccions externes, i és que l'espai fins i tot està delimitat amb un teló que cobreix els camps i mòduls. Un cop s'accedeix a l'interior del recinte hi ha quatre espais diferenciats. El de despatxos que ocupen cos tècnic i direcció esportiva, el de vestidors i sala d'estar per als jugadors, el gimnàs i sales de recuperació i tractaments, i finalment el de terrenys de joc, dos amb les dimensions reglamentàries i idèntiques a les de l'estadi de Montilivi. I tot amb els colors corporatius del club i diverses frases i missatges motivadors. Delfí Geli ho resumeix assegurant que «tenim les instal·lacions que requereix un equip de Primera». Alhora, el president no amaga que el club manté la necessitat de seguir buscant una ubicació definitva en la qual poder encabir també el filial i el futbol base.

El Centre d'Entrenament La Vinya s'ha construït en temps rècord gràcies a la bona sintonia entre el Girona FC i la direcció del PGA Resort Catalunya i l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar, municipi al que pertanyen els terrenys on s'ubiquen els camps. En aquest sentit l'alcadessa de la localitat, Cristina Mundet, va recordar la tradició futbolística de la localitat dient que «és un gran dia. Quan ens van ensenyar el projecte vam estar molt contets perquè encaixa respectant l'entorn mediambiental i obre un nou escenari empresarial i de turisme per a la comarca. Estem encantats perquè és el club de la província. És un honor» Mundet va aprofitar la inauguració per plantejar la possiblitat d'organitzar un partit amistós al camp del poble. Mentrestant, el conseller delegat del PGA Catalunya Resort, David Plana, es va mostrar molt agraït per les facilitats durant el procés de tramitació i construcció de les instal·lacions, i veu l'arribada del Girona com una gran oportunitat empresarial. «Teníem previst un projecte amb camps de futbol, però quan ens vam reunir amb els representants del club vam veure que hi havia possibilitat de construir un equipament de primer nivell». La qualitat de l'equipament no només és un benefici per a l'equip d'Eusebio, sino que es convertirà en un reclam per a altres equips d'elit, i si la temporada passada el Manchester City va passar-s'hi uns dies, properament serà el Tottenham que, aprofitant la seva participació al Costa Brava, s'entrenarà a La Vinya.

Crida a unir esforços

Un cop estrenada La Vinya, tots els esforços se centren ara a acabar de confeccionar una plantilla que permeti afrontar amb garanties el repte de la segona temporada a Primera. Geli es mostra il·lusionat, encara que adverteix que «serà una temporada molt complicada perquè ens enfrontem a alguns dels millors equips d'Europa, i això sempre requereix temps». Agraït amb la resposta de l'afició en la renovació d'abonaments confia que l'equip ho tornarà al camp, i conclou que «hem de donar gràcies als jugadors pel gran paper que van fer i la gent de Girona té il·lusió».