El seu nom llueix en moltes de les samarretes de seguidors joves i no tant que es veuen per la demarcació. La seva manera de jugar, de córrer, de pressionar i de lluitar cada pilota juntament amb els 11 gols que va marcar la temporada passada han convertit Cristian Portugués, Portu, en un dels ídols de l'afició del Girona. El mitjapunta murcià enceta enguany la seva tercera temporada de blanc-i-vermell amb il·lusions renovades després d'un primer curs a la màxima categoria on tot va sortir rodat i es va convertir en el jugador revelació del Girona. Les seves actuacions fins i tot van cridar l'atenció del llavors seleccionador espanyol Julen Lopetegui que va venir a veure'l en directe a Montilivi contra el Celta. Aquell dia, coses del futbol, Portu signar un altre partit notable fent el seu 11è però també últim gol de la temporada. I és que des de llavors el va perseguir una malastrugança de cara a la porteria rival que l'ha acompanyat fins avui. Lògicament, trencar aquesta sequera és un dels objectius de Portu pel nou curs. El principal però, sobretot és aconseguir la permanència un any més el més aviat possible. Reconeix que «tranquil» perquè té «contracte en vigor» i està aliè a tots els rumors que el situen com un dels candidats a ser traspassats si arriba una bona oferta. En aquest sentit, el de Beniel assegura que està centrat en el Girnoa però no tanca cap porta. «Estic content però en futbol mai se sap. Si ve alguna cosa i és bona per al club ens asseurem a veure què es fa. Al final són els contractes els que manen i jo continuo tenint-ne aquí», sentenciava.

Dissabte contra el Bolton, Portu va jugar la segona part i una bona estona de la primera com a segon davanter al costat de Soni i Lozano. Assegura que jugarà «on li indiqui el míster» i que li és igual on sigui mentre ho faci. Portu detallava les variants que vol introduir Eusebio a la manera de jugar que tenia l'equip amb Machín. «Ens té molt estudiats d'abans. Vol introduir uns matisos en el tema de la pilota i de la pressió. Sap què ens pot anar bé i ho estem assimilant bé», explica. Portu no es mostra preocupat per la manca de fitxatges a la plantilla i destaca el valor de mantenir el bloc de la temporada passada. «Amb el nivell que va donar l'equip, el normal era que estiguéssim aquí. Això és un punt positiu. Som una gran pinya. L'ambient al vestidor és immillorable i això també compta molt».

Com qualsevol home d'atac, a Portu li encanta marcar. Fer-ho 11 cops el curs passat va fer a més a més que guanyés un catxet que no tenia i que acabés entre els màxims golejadors nacionals. Això sí, la sequera golejadora amb què va finalitzar la temporada va fer que no acabés amb bon regust de boca el curs. No s'hi vol obsessionar tot i que sí que reconeix que tornarà a «tenir la porteria entre cella i cella». En aquest sentit, Portu també va gaudir d'una molt bona oportunitat dissabte contra el Bolton després d'una assistència d'Aleix Garcia, que el porter anglès va neutralitzar. Intenta restar-hi importància i per això explica que s'estima més «fallar durant la pretemporada i endreçar-les quan comenci la Lliga». «Enguany comencem tots de zero i cal tornar a tenir el cap posat a aconseguir el màxim de punts. Jo em marco el mateix objectiu que l'any passat. És a dir, donar el màxim nivell i, si és amb gols, molt millor, per assolir la permanència final». Sigui com sigui, Portu ha estat indiscutible des que va arribar al Girona l´estiu del 2016. En aquest sentit, el migcampista fitxat de l´Albacete a cost zero només s´ha perdut dos partits en les dues temporades. El primer va ser contra el Getafe el curs 2016-17 mentre que l´any passat va ser baixa per sanció (acumulació de targetes grogues) contra el València a Montilivi (0-1).

Pel que fa a la pretemporada, Portu reconeix que treballar a la Ciutat Esportiva del Manchester City és un luxe a l´abast de ben pocs. «És un escenari immillorable pel que fa a instal·lacions. Ens va molt bé per fer grup, descansar i menjar. És un luxe. No hi ha cap lloc millor per fer una pretemporada», deia un Portu que viu la seva tercera estada a terres britàniques. El jugador murcià compara la il·lusió dels joves del Peralada «a la que teníem nosaltres el primer any». «Agraïm i valorem l´esforç que fa el club per dur-nos aquí».