Es tracta només de proves i d´entrenaments per agafar la forma per al començament de la temporada. Ara bé, pel que fa a resultats, les notícies que arriben de l'estada que el Girona està fent a Manchester de ben segur que no deixen satisfeta una afició òrfena de fitxatges i que ha vist com el seu equip no ha fet cap gol en dos partits a Anglaterra. El conjunt d'Eusebio Sacristán va perdre ahir contra l'Oldham (0-1) el segon partit de l'estiu i va tancar l'estada a terres britàniques amb un balanç d'un empat contra el Bolton i una derrota contra un rival de quarta categoria. Resta molta pretemporada encara i els jugadors asseguren que s´està treballant bé i tot va per bon camí; tanmateix la manca de gols genera lògicament algun dubte a l´entorn. L´equip tindrà l´oportunitat divendres i dissabte d´esvair-los en els duels contra el Melbourne i el Kerala en els dos partits que disputarà a l´Índia.

Fins ahir, el discurs era que de mica en mica l'equip anava tolerant els matisos tàctics que Eusebio plantejava al sistema clàssic de tres centrals i dos carrilers, però ahir contra l'Oldham tot va ser diferent. El tècnic va trencar amb l'esquema habitual i va plantejar d'entrada un onze amb una línia de quatre al darrere amb Aday i Planas als laterals i Bernardo i Juanpe a l'eix, tres homes al mig del camp: Timor de pivot i Pons i Granell d'interiors i tres jugadors més avançats: García, Lozano i Portu. Un 4-3-3. Més malament no podien començar les coses als gironins perquè quan tan sols havien transcorrgut tres minuts de partit, Planas va fer una passada enrere enverinada a Timor que va perdre la pilota i va permetre que un davanter anglès es quedés en posició franca per rematar. El seu xut el va aturar Aday amb la mà sota pals quan Bounou ja estava batut. L'àrbitre no ho va dubtar i va assenyalar penal. Un dels jugadors a prova de l'Oldham (dorsal 14) el va transformar.

Plovisquejava i era l'hora de la migdiada. A alguns jugadors els va costar entrar al partit però de mica en mica es van treure la son de les orelles i va començar a arribar amb perill. Portu va tenir la primera però no va poder connectar bé la rematada. Al cap de poc, Pons ho va provar amb una vaselina que va salvar un defensa. Encara abans de la mitja part, Lozano va encarar la porteria però Hunt va aturar el seu xut i un defensa va refusar el perill. L'hondureny tornaria a fregar el gol després d'una jugada de Planas, en què va enviar la pilota fora alta de tisora. El Girona perdia però la sensació de superioritat era clara.

A la represa, Eusebio només va deixar sobre la gespa Granell i Planas i va mantenir el 4-3-3 amb Alcaraz de pivot i Porro, Soni i Andzouana en atac. La fluidesa en atac va desaparèixer i ofensivament el Girona es va trobar molt perdut. Tan sols els detalls de Por­ro salvaven un Girona que no trobava el camí. A més a més, l'Oldham en una acció aïllada va estar a punt de fer el segon. Iraizoz va salvar un u contra u davant el trialist 15 abans que Alcalá tingués de cap la darrera ocasió per empatar.

  • Oldham: Hunt, Edmundson (m.66, Schroe), Clarke, Stott (m.66, Graham), Maouche, Missilou (m.56, Coke), Branger-Engonk (m.61, Taylor), Nepomuceno, 14trialist, 12 trialist (m.40, trialist15).
  • Girona: Bounou (m.46, Iraizoz), Aday (m.46, Montes), Planas, Bernardo (m.46, Alcalá), Juanpe (m.46, Muniesa), Timor (m.46, Alcaraz), Granell, Pons (m.46, Aleix Garcia), Lozano (m.46, Soni), Borja García (m.46, Porro) i Portu (m.46, Andzouana).
  • Gols: 1-0, m.3, Trialist 14
  • Àrbitre: Darren Bond.
  • Incidències: Camp Número 8 de la City Football Academy