A Eusebio tot, o gairebé tot, li sembla bé. O almenys això diu en públic. A dues setmanes per a l'inici del campionat, el Girona encara no ha anunciat ni un sol fitxatge per reforçar la plantilla, i no sembla que això hagi de canviar aviat, però el nou entrenador de l'equip té clar que posar-se nerviós o anar amb presses no és el camí correcte. «Tenim un grup que ens permetrà afrontar el primer partit de Lliga amb garanties, però estem treballant, i ho farem fins al tancament del mercat per reforçar algunes posicions concretes», va assegurar ahir Eusebio en una roda de premsa prèvia al partit d'aquest vespre contra el Tottenham on va deixar clar que està més preocupat per la possible marxa de jugadors importants de la plantilla que no pas per la demora en l'arribada de cares noves.

Stuani i Mojica, que no jugaran avui contra els anglesos perquè tot just han fet un parell d´entrenaments, Portu, Juanpe... Més d´un jugador de l´actual plantilla del Girona està en el punt de mira d´altres clubs. Especialment, els dos homes-gol de la passada temporada, Stuani (21) i Portu (11), tenen valor en un mercat que veu com el Girona no tanca la porta de sortida a ningú escampant el discurs que per reforçar la plantilla seria necessari fer, abans, alguna venda. De moment, Rubén Alcaraz va ser traspassat ahir al Valladolid per una xifra que tampoc permetrà comprar cap gran crack (1 milió d´euros més mig més en variables), però els maldecaps d'Eusebio apareixen quan pensa en les possibles marxes d'altres jugadors.

Stuani, Portu... «Que no marxin»

«Confio que no marxarà cap jugador important, confio que ells valorin que som un club estable on podran seguir sent feliços i també seguir creixent com a jugadors», va dir ahir Eusebio que, però, admetre que sempre pot arribar «alguna oferta que no es pot rebutjar». Un terme, oferta que no es pot rebutjar, que en sentir-lo ahir al PGA Catalunya de Caldes molta gent va recordar Pablo Machín i les nombroses vegades que l´havia fet servir per parlar de la seva situació personal la temporada passada.

«Totes aquestes setmanes que fa que estem junts m'han servir per tenir una idea més exacta de les peces que tenim a la plantilla i de les posicions que podríem reforçar». Amb aquest tarannà que tant agrada a la plantilla, Eusebio no parla de necessitats, «no en tenim», sinó de «reforçar posicions concretes que, sempre parlant amb la direcció esportiva, creiem que podem millorar» i, fent un pas més enllà, va deixar clar que no té inconvenient que els fitxatges arribin quan la Lliga ja estigui en marxa. «Tenim un grup que ens permet encarar amb garanties el primer partit de Lliga i això fa que encara que pensem fitxar no cal que ho fem ja, sinó que ho farem quan puguem», va assegurar ahir Eusebio, que «estem treballant, i continuarem treballant, per reforçar l´equip fins al tancament del mercat perquè és un possibilitat que la normativa ens dona; és important tenir paciència perquè és al final del mercat quan podrem trobar bones oportunitats». Sense entrar al detall, Eusebio va dir que les posicions «concretes» on es pot millorar la plantilla són «el mig del camp i la part de davant».

En aquesta línia de treure dramatisme a la necessitat de reforçar l´equip, Eusebio també va tenir ahir bones paraules per als jugadors del Peralada que estan treballant amb el primer equip aquesta temporada. Gent com Pedro Por­ro, Soni, Eric Montes o Andzouana, que han tingut molts minuts en els partits amistos que ha jugat el Girona. «Estic molt amb ells, soc un entrenador que no es mira l´edat o amb qui tenen fitxa els jugadors; no tindré problemes per comptar amb ells si crec que és la millor opció per a l´equip».

Jugadors del primer equip o jugadors del Peralada, Eusebio està «satisfet» de com el vestidor va «assumint els matisos que volem introduir en el joc» de l'equip que, tot i que encara el tècnic no ho vulgui dir obertament, sembla clar que s'estructurà amb un 4-3-3 oblidant-se de la línia de tres centrals habitual en els anys de Pablo Machín a la banqueta de Montilivi. «Estem provant coses i canviant detalls, perquè tant jo com l'equip ens sentim còmodes amb el que estem fent». Aquest vespre, contra el Tottenham, tindran una nova oportunitat de «seguir millorant contra un rival que ens exigirà molt perquè és de primer nivell europeu, encara que no vingui amb tota la plantilla».