«El resultat ara és el de menys, ens hem de quedar amb el treball que hem fet». Si fem cas de les paraules d´Aday Benítez, la valoració és la següent: el Girona va córrer i córrer i córrer ahir a Reus. Sobretot a la segona meitat. És el que té jugar durant un munt de minuts amb un home menys. Stuani, el dia del seu retorn després de reincorporar-se més tard per culpa del Mundial, va veure la targeta vermella al minut 40. En un amistós. Per protestar. La rebequeria d´un futbolista que en pocs mesos farà 32 anys va costar cara als seus companys. Potser, amb onze jugadors tampoc s´hauria guanyat el Reus. Però mai se sap. Les sensacions, en igualtat de condicions i també en inferioritat, mai van ser bones. Més aviat van ser nefastes. Ni rastre del Girona que pocs dies abans havia escombrat el Tottenham a Montilivi. Ni d´aquella fam, velocitat, intensitat i mil i una qualitats més. El d´ahir va ser planer, inofensiu, descol·locat i desencertat. Tant, que un veterà de 35 anys com és Miguel Linares semblava el Ronaldo dels millors temps. El davanter va ser un autèntic corcó. Seu va ser el gol que va decidir el matx. Un partit en què el Reus va ser millor. Ordenat al darrere, intens en la pressió i ràpid a l´hora d´atacar. Suficient per infligir als gironins la segona derrota de l´estiu. Just, quan queda poc més d´una setmana perquè s´enceti la Lliga.

Un dia més, el 4-3-3 va ser el dibuix escollit per Eusebio. Aquest cop, el tècnic va deixar a la banqueta alguns dels teòrics titulars. Joves com Giorgi, Soni i Èric Montes saltaven al camp de bon inici. L´onze no va carburar. Ni en atac, ni tampoc en defensa, on es van acumular les imprecisions. Aquest desgavell serveix perfectament per explicar l´1-0. Alcalá va estar lent i va ser incapaç de tallar una passada a l´espai. La centrada al cor de l´àrea no la va saber rebutjar Montes, que va deixar la pilota morta perquè Linares afusellés Gorka. El porter va rebre gol en el primer xut entre pals, però això no va evitar que es convertís, i de llarg, en el millor home del partit per al bàndol gironí.

Perquè Iraizoz es va encarregar d´evitar que la diferència augmentés a favor del Reus en més d´una ocasió. Al primer temps, per exemple, va sortir a tapar un xut molt perillós del mateix Linares en una jugada d´estratègia. O després del descans, quan va atrapar un remat d´Herrera, un cacau de Yoda o signant una intervenció de llibre al treure una mà miraculosa en un xut per baix. Sabeu de qui? Evidentment, de Linares.

Molt més pobre va ser el bagatge ofensiu a l´altra porteria. Encara amb 0-0 al marcador, el primer en intentar-ho va ser Aleix Garcia. El d´Ulldecona va enviar la pilota fora, sense massa velocitat ni tampoc perill. Molt més clares, això sí, van ser les altres dues oportunitats que va tenir el Girona. Just després del gol de Linares, Aday va internar-se a l´àrea. La defensa, tot esperant la passada al mig, va deixar-lo tot sol i el vallesà va provar fortuna. Fuetada amb intenció i Èdgar Badia que refusava el perill amb una intervenció plena de reflexos. Ja al segon acte, i quan l´equip semblava treure´s la son de les orelles, n´hi va haver una altra. Pedro Porro, que havia entrat després del descans, va inventar-se una centrada que Lozano va rematar de cap ben a prop del pal dret. No va entrar de miracle. Tot i això, mai va donar l´impressió que l´empat arribaria. I això que homes com Borja, Granell, Timor i Juanpe van sortir des de la banqueta. Però jugar des del minut 40, i no tenir el dia, van ser lloses massa pesades. Tampoc va estar a l´alçada Mojica, que jugava els seus primers minuts. Va ser titular, tot i que va passar sense pena ni glòria. Ara, a pensar en el Getafe, el darrer test abans que arribi la Lliga. I aquí, sí que no val a badar.

• REUS: Èdgar Badia, Bastos, Catena, Herrera, Gus Ledes, Vítor Silva, Juan Domínguez, Fran Carbià, Alfred Planas i Linares. També han jugat: Cuenca, Pol Freixanet, Yoda, Mario Ortiz, Tito, Olmo, Shaq, Lekic, Carbonell, Pol.
  • GIRONA: Iraizoz, Èric Montes, Alcalá, Bernardo, Mojica, Giorgi, Pere Pons, Aleix Garcia, Aday, Soni i Stuani. També han jugat: Pedro Porro, Lozano, Borja García, Juanpe, Granell, Timor.
  • GOLS: 1-0, Linares (min. 15).
  • ÀRBITRE: Saúl Ais Reig (comitè valencià). Ha expulsat Stuani amb vermella directa (min. 40). Ha amonestat Timor.
  • ESTADI: Municipal de Reus, 2.048 espectadors.