Patrick Roberts està convençut d´haver apostat pel Girona, on segur que podrà viure «una bona experiència» tant «pel club» com per ell. Roberts, la primera cara nova del conjunt blanc-i-vermell, va ser presentat oficialment ahir a l´estadi de Montilivi, després d´haver-se estrenat divendres passat rellevant Stuani als últims minuts del partit amb el Valladolid. L´extrem anglès arriba cedit pel Manchester City amb ganes de «créixer i desenvolupar-se com a futbolista» i disputar duels «contra el Barça i el Reial Madrid», l´oportunitat que més pesava a l´hora de decidir-se per qualsevol dels equips que el pretenien.

Roberts, de 21 anys, tanca una etapa de préstec al Celtic escocès durant dues temporades i mitja per començar-ne una de nova a LaLliga. «He seguit la Primera Divisió espanyola des de petit. Als vespres mirava els partits amb els meus pares a Anglaterra i tenia moltes ganes de tastar-la. Després de parlar amb l´entrenador, vaig treure sensacions molt positives. Crec que és una bona aposta i estic molt emocionat de poder estar al Girona. A més, el City també me n´ha donat bones referències i, en valorar-ho, vam veure que era la millor opció per al meu desenvolupament», va dir. Format al planter del Fulham, ràpidament va fer el salt al primer equip que va permetre-li despertar l´interès dels citizen. El City va fitxar-lo per 7 milions d´euros l´any 2015 i, tenint en compte la seva joventut, va optar per cedir-lo al conjunt escocès i així agafar més bagatge. Fins i tot, a la Lliga de Campions. Amb el Celtic, va jugar més de 80 partits aconseguint bones xifres: 18 gols i 26 assistències. Ara arriba al Girona amb moltes ànsies per «marcar gols» i «ajudar els meus companys a fer-los». «Si ho aconsegueixo, hauré fet una bona temporada i haurà valgut la pena. Tinc la disciplina de tots aquests anys enrere i espero jugar el màxim de temps possible per donar a l´equip moltes victòries i aportar coses noves per tal d´assolir l´objectiu que ens marquem amb el club», va explicar el nou extrem.

A banda de la proposta del Girona que, com diu el director esportiu Quique Cárcel, «és un jugador desequilibrant que ja volíem portar l´any passat», Roberts tenia més opcions sobre la taula per decidir el seu futur com a futbolista. Entre elles, la del Celtic -que volia comptar un any més amb ell- i la d´equips de la lliga francesa, com el Rennes, Girondins de Bordeus o Saint-Étienne. No obstant això, l´anglès ha preferit el projecte del Girona amb la motivant atracció de poder jugar contra el FC Barcelona o el Reial Madrid, dos dels equips més potents del món. «M´he decidit per aquest tipus de partits, que són l´oposició que vull trobar-me. Vull jugar contra el Barça i espero impacient aquest diumenge amb el Madrid. Sabem que serà dur, però amb l´equip ens sentim preparats i ja ens centrem en el duel per intentar aconseguir un bon resultat», va assegurar. El primer fitxatge del Girona està molt il·lusionat amb l´equip que dirigeix Eusebio Sacristán, ja que es tracta «d´un grup amb molta qualitat». «Aquests dies he tingut l´oportunitat de conèixer-los i veure´ls en directe. El Girona té una bona plantilla», va comentar. Juntament amb Aleix Garcia, l´extrem és el segon reforç per part del City aquest estiu i «encaixa molt bé al perfil de joc d´Eusebio». «Roberts s´adapta molt bé a les bandes, sobretot a la dreta a cama canviada, que és on destaca. Ens anirà bé per donar profunditat i així tenir els jugadors més oberts al terreny de joc per poder fer un contra un, el que l´equip necessita», va considerar Cárcel. El director esportiu del Girona «ja el volia portar l´any passat» però també va confessar que la seva arribada «amb el sistema de Pablo Machín» no hauria estat tan efectiva perquè «l´hauríem hagut de reconvertir en un jugador per a les zones de Portu i Borja».

Més cares noves a Montilivi?

Aquest estiu el Girona ha començat a fer efectius els seus moviments més tard de l´habitual. Queden 10 dies per al tancament del mercat de fitxatges i, de moment, els blanc-i-vermells només han anunciat dues incorporacions: Patrick Roberts i Jairo Izquierdo. Dijous passat el primer i dissabte l´altre, procedent de l´Extremadura. Cárcel va admetre que la situació «no és molt normal», però que tot segueix en la línia «de mantenir el bloc de l´any passat». A més a més, l´arribada d´Eusebio i el seu cos tècnic ha suposat que es canviï «la nostra manera de pensar». «La marxa de Machín ha obligat a fer un canvi en la nostra visió de mercat. Ell tenia les idees clares i ara amb Eusebio hem d´esperar que conegui la plantilla. És un tècnic amb moltes inquietuds i ganes de millorar l´equip amb molta humilitat i un grup de treball excepcional». Tot i estar pendent de «les vendes per fer moviments», des de Montilivi no es descarten més reforços. «Deixant de banda l´empat amb el Valladolid, divendres l´equip va donar arguments per emportar-se els tres punts. L´objectiu continua sent la permanència i, tret de Maffeo, comptem amb el mateix onze titular. És molt important poder mantenir el bloc. Estem oberts a crear la màxima competència possible dins l´equip, per la qual cosa encara podrien arribar cares noves. M´agradaria portar futbolistes que aportin més valor a l´equip. Sobretot a la zona de dalt i veure com Eusebio pot reconvertir-los», va seguir. Després del debut de Pedro Porro a Primera i la seva renovació immediata fins al 2023, Cárcel va remarcar que «cal començar a creure en els valors dels jugadors del planter i no tancar opcions al seu creixement».