Si la setmana passada Eusebio Sacristán va haver de donar voltes i més voltes per culpa de les baixes als carrils, el principal maldecap a dia d'avui del tècnic del Girona és saber si podrà comptar amb el davanter Cristhian Stuani per a l'important partit d'aquest diumenge a Montilivi contra tot un Reial Madrid. L'uruguaià, pitxitxi de l'equip l'última temporada amb 21 gols, arrossega unes molèsties musculars que el van obligar a treballar ahir a mig gas, en la sessió que els blanc-i-vermells van celebrar a les instal·lacions de La Vinya, al PGA de Caldes de Malavella. Des del club és té total confiança que Stuani arribarà a temps per al partit de diumenge, però també caldrà veure si ho fa o no al cent per cent. Tot dependrà de la seva evolució i si durant aquests dies s'entrena amb normalitat i al mateix ritme que els seus companys.

Després de disputar el Mundial amb la selecció de l'Uruguai aquest mateix estiu, Stuani es va reincorporar més tard als entrenaments respecte a la resta de la plantilla. Tot just va disputar un parell de partits de pretemporada i el divendres passat, contra el Valladolid a l'estadi, va ser titular en la primera jornada de Lliga. Va aguantar gairebé tot el matx, abans de ser substituït quan quedaven deu minuts per l'anglès Patrick Roberts. Ahir, en l'entrenament a Caldes, no va exercitar-se amb el grup i caldrà veure si ho fa en els propers dies.

Sí que estan del tot descartats els lesionats Johan Mojica, Jonás Ramalho i Carles Planas. Tots tres continuen sense recuperar-se de les seves pertinents dolències musculars; ahir no es van entrenar i Eusebio no compta amb ells per al matx amb el Reial Madrid.

Una hipotètica baixa d'Stuani seria un contratemps prou sensible per als gironins. No només perquè perdrien al seu davanter referència, sinó també perquè l'uruguaià és el futbolista de la plantilla que més gols li ha marcat al conjunt blanc al llarg de la seva carrera com a professional. N'ha anotat fins a cinc. Dos d'ells amb la samarreta de l'Espanyol i els tres restants, ja com a jugador del Girona. El curs passat va signar un dels dos gols en la històrica victòria sobre els madridistes a l'estadi de Montilivi (2-1). Els altres dos, els va anotar al Santiago Bernabéu, en un partit boig que va acabar amb un 6-3 al marcador.

Mentrestant Eusebio està pendent de la seva recuperació, el tècnic ja sap que per a diumenge recuperarà Aday Benítez. El vallesà va perdre's el debut de Lliga per una sanció que arrossegava de la temporada passada.