Es diu Seydou Doumbia, a finals de desembre complirà 31 anys s'acaba de convertir en nou jugador del Girona. Signa per les tres properes temporades, arriba lliure i demà al migdia (13:30 hores) serà presentat. Per fi, pensarà el director esportiu Quique Cárcel, que li anava al darrere des de l'estiu passat; la mateixa reacció d'una afició que fa setmanes que reclama fitxatges i que de moment s'havia hagut de conformar amb les incorporacions de Patrick Roberts i Jairo Izquierdo. Com també ho deu pensar el futbolista, que buscava destí després de veure com no entrava en els plans de l'Sporting de Portugal. A manca de pocs dies perquè el mercat es tanqui, el club ja té la peça que buscava per completar la davantera. L'ivorià és l'escollit. L'home arriba per apuntalar un atac on també hi ha el Choco Lozano, Cristhian Stuani i Portu. Sempre que, això sí, algun d'aquests dos últims no agafin la porta de sortida.

Fa temps que Doumbia és a l'agenda. Una temporada enrere, s'especulava amb la possibilitat que fins i tot el jugador havia visitat les instal·lacions del Girona, però que finalment s'havia fet enrere per escollir l'opció que li arribava des de Lisboa. No va arribar llavors, i sí que ho farà ara. Sense cabuda a l'Sporting, la proposta que li arriba des de Montilivi l'ha acabat seduint. Hi ha acord, fins al punt que el futbolista és des de diumenge a Catalunya tot esperant un veredicte. Un dels últims serrells per polir era saber si arribaria lliure o cedit; finalment l'operació s'ha tancat amb la primera opció, després que el jugador es desvinculés del club lusità.

. El cas és que amb Doumbia, Eusebio tindrà una peça més en atac. Ara caldrà veure si a la davantera no hi ha cap més moviment, tot esperant resoldre el futur d'Stuani i Portu. L'uruguaià interessa més d'un equip; l'últim a sumar-se a la festa ha estat l'Olympique de Marsella, que busca un atacant. La seva clàusula puja fins als 16 milions d'euros i el Girona no el deixarà marxar així com així. De la seva banda, la continuïtat del murcià continua a l'aire. El Sevilla li va al darrere i ha arribat a un acord amb el futbolista. Ara cal una entesa entre clubs; de moment, inexistent perquè les quantitats que s'ofereixen des del Pizjuán no són les mateixes que li agradaria percebre a l'entitat de Montilivi. Les properes hores seran crucials. Cap a una o altra direcció. D´altra banda, l´extrem canari Jairo Izquierdo hauria arribat ja a un acord amb el Cadis per jugar-hi cedit aquesta temporada.

Al Girona, Doumbia tindrà l'oportunitat de conèixer la lliga espanyola, un dels pocs campionats europeus que li queden per tastar. Als 30 anys, ha vestit la samarreta de fins a sis equips diferents, amb sort desigual. Tret d'alguna experiència per oblidar, el seu denominador comú és el gol. N'ha fet molts. Entre Suïssa, Rússia, Itàlia, Anglaterra i Portugal, acumula 300 partits oficials i fins a 176 gols. Una dada més que acceptable per a un davanter que té experiència a la Lliga de Campions, a l'Europa League i també amb la selecció del seu país.

Els seus inicis ja van ser tota una declaració d'intencions. Després de forjar-se al seu país i de provar sort al Japó, va aterrar al Young Boys suís, on es va estar un parell de temporades, des del 2008 fins al 2010. Les seves xifres van ser més que significatives: 50 gols en 71 partits. El CSKA de Moscou s'hi va fixar i va pagar 8 milions de € per tenir-lo en plantilla. A Rússia va jugar 150 partits, anotant 95 gols, tot debutant a la Champions. Els seus números van ser tan bons que el Roma va gastar-se 15 milions per fitxar-lo. A l'Olímpic, però, les coses no li van sortir bé. Catorze aparicions i només un parell de gols. Pitjor li va anar la cessió al Newcastle. Arribava per redreçar el rumb d'un equip que acabaria baixant. Doumbia només va participar en 3 partits i gràcies. Va aixecar el vol al Basilea. 21 gols en 33 partits, abans de l'experiència a Portugal, que tancarà amb 8 dianes en 29 aparicions. Ara caldrà veure com s´adapta a l´exigent lliga espanyola i si manté els seus bons registres.