L'estadi de Montilivi obrirà diumenge la tribuna i el gol sud per encabir els aficionats que vulguin veure el derbi de Segona B entre el Peralada i l'Olot. Ara l'aforament del camp del Girona és per a 14.500 aficionats; pel duel del filial amb els garrotxins, es posaran a disposició del públic les aproximadament 1.300 localitats de tribuna més les 4.000 llargues del gol. Els directius del Peralada ja treballen en l'organització de tots els aspectes logístics del derbi, que s'ha hagut de traslladar a la capital per culpa d'un fong que ha afectat aquestes darreres setmanes la gespa del Municipal. Ahir el president, Miquel Llobet, va reunir-se amb responsables del Girona i es van determinar els espais de la grada que s'obririen i que hi hauria una taquilla en servei per vendre localitats. El preu serà únic, 15 euros, amb l'accés de franc per als socis del Peralada i del Girona.

Llobet va explicar que «esperem que el derbi porti una bona entrada a Montilivi, potser d'entre 1.500 i 2.000 aficionats. Ara al poble la gent està engrescada i també hi ha molts socis i seguidors del Girona que poden aprofitar aquest partit per veure l'equip filial». El Peralada ja s'ha posat en contacte amb l'Olot per saber quantes entrades voldrà per a la seva afició. Ara s'està estudiant com s'organitzarà l'accés al camp. El més probable és que a tribuna s'hi col·loquin els seguidors locals (i els socis del Girona que vagin al partit) i que al gol sud hi hagi els aficionats de l'Olot.

El president del club empordanès també va recordar que «posarem a disposició dels nostres socis els autobusos gratuïts que facin falta per viatjar fins a Montilivi. Només caldrà que els interessats s'inscriguin al club». Aquests autocars sortiran de Peralada al voltant de les cinc de la tarda, dues hores abans de l'inici del derbi.

Pendents de la gespa

A Peralada ja han començat el tractament necessari a la gespa del Municipal per tal de recuperar-la i poder-hi jugar amb normalitat tan bon punt sigui possible. Miquel Llobet va explicar, en aquest sentit, que «després de parlar amb diversos experts en gespa va decidir que s'havia de punxar tota la gespa, adobar-la, tirar-hi llavor i sorra i regar-la. Esperem que el seu estat comenci a millorar però potser arribarem just al 9 de setembre, quan tornem a jugar a casa, amb el Conquenc». De moment el president no vol aventurar si aquest duel també s'haurà de jugar lluny de Peralada, tot i que no ho descarta. «Hem d'esperar», afirma.

El problema ha vingut derivat per un fong que ha atacat la superfície per culpa de la calor que ha fet alguns dies del mes d'agost. «Hem arribat a tenir temperatures de 40 i 41 graus a l'estació del Castell», diu Miquel Llobet, que assegura que els seus jugadors «estan molt motivats per jugar a Montilivi i fer un gran partit».