Douglas Luiz va ser una de les sensacions de la pretemporada del Manchester City. El brasiler va ­enamorar i convèncer Pep Guardiola que tenia decidit quedar-se'l al primer equip. Només la negativa de la Federació Anglesa a concedir-li el permís de treball, per culpa dels pocs minuts que va jugar al Girona el curs passat, va impedir que Douglas Luiz es fes un lloc al vestidor citizen. Una frustració afegida per a un jugador que encarava el nou curs amb tota la il·lusió del món després de viure un any negre a Montilivi. Després de pair-ho, i d'estudiar les diverses ofertes que va rebre (PSV, Benfica o Galatasaray, entre d´altres) el fort interès de Cárcel per recuperar-lo i, sobretot, el fet que Pablo Machín ja no sigui a la banqueta, han fet que hagi tornat al Girona. «Em sembla que no», va respondre ahir el brasiler a la pregunta de si hauria tornat si el sorià continués a la banqueta. Tot i això va matisar la seva resposta. «Si ell m'hagués volgut hauria estat disposat a jugar però haurien d'haver canviat molt les coses», deia un Douglas Luiz que arriba amb la intenció que «no es repeteixi» l'experiència de la temporada passada. En ment té el Girona, sí, però òbviament també el City i per això té clar que tot passa per oferir un bon rendiment vestit de blanc-i-vermell. «Tenia al cap quedar-me al City però en futbol passen coses així. Em toca tenir una bona mentalitat i poder tornar-hi l'any que ve».

Bona part de la culpa que el dorsal 12 torni a ser del brasiler la té Cárcel. El director esportiu del Girona va revelar que un cop va conèixer que no podia ser inscrit pel City de seguida va posar-se en contacte amb Guardiola i Begiristain per demanar-ne altre cop la seva cessió. «L'he seguit molt aquest estiu. El volia des del minut 1 i m'agrada que hagi tornat perquè demostra una bona mentalitat després que no li sortissin bé les coses. Estic molt content que hagi acceptat el repte», deia. El màxim responsable esportiu va explicar que va desplaçar-se a Manchester l'última setmana del mercat d'estiu per mirar de convèncer el jugador que repetís cessió. «Vam parlar cara a cara. Va ser una bona xerrada. Ell no ho veia al cent per cent però vaig veure a la seva cara les ganes de demostrar coses i de revertir la situació de l'any passat. Podia venir i volia venir».

Poc abans, Douglas Luiz ja havia parlat «per telèfon» amb Eusebio, que li havia transmès les seves impressions. «Em va semblar un tècnic franc i directe. Em va fer confiança i ara el que més vull és jugar i continuar creixent». Douglas Luiz confessava que després de la mala experiència del curs passat va trobar en la figura de Pep Guardiola l'afecte que necessitava. «La seva confiança és molt important i m'anima a continuar. Necessitava la confiança i motivació que em va transmetre». I és que en la curta car­rera de Douglas Luiz mai havia viscut una situació de no comptar per a un entrenador. Amb Machín tan sols va jugar un partit de Lliga com a titular (15 partits en total). «Mai m'havia passat. Sempre havia estat important. És futbol i pot passar quan menys t'ho esperes. Vaig aprendre molt». En aquest sentit, Douglas Luiz va confessar haver rebut d'altres propostes però finalment «d'acord amb els meus agents i el City vam entendre que tornar a Girona seria la millor opció».

Ja plenament integrat als entrenaments, Douglas Luiz assegura que es pot adaptar a qualsevol de les posicions del mig del camp. «Serà el míster qui decideixi. Jo no he de triar, sinó treballar per jugar». En aquest sentit, i qüestionat sobre els minuts que necessita per poder tornar al City, Cárcel hi va dir la seva també. «Si és aquí és perquè té talent i tindrà els miunts que necessita per complir els requisits. L'any passat va tenir menys protagonisme del que volia pel bon rendiment dels companys. No se li ha de donar tota la culpa a Machín. Ara és un any nou i esperem que s'imposi amb el seu futbol».