Tocava. Més de mig any després de l´última victòria a Montilivi, el Girona va tornar a brindar ahir una alegria a l´afició. Un triomf treballat, suat i també patit davant un senyor equip com el Celta que va fer un recital de tenir la pilota sense treure´n profit. En canvi, els gironins en va fer prou amb dos cops de cap d´Stuani i Alcalá i un contracop resolt per l´uruguaià -el millor del partit- per clavar tres barraques i quedar-se els tres punts. O el que és el mateix, el Girona va ser més pràctic que un Celta que se´n va tornar a Vigo amb la pilota però sense cap botí al sarró. Un triomf d´allò més necessari per a l´equip i que confirma la bona feina i el creixement de l´equip d´Eusebio.

La presència de Douglas Luiz va ser la gran sorpresa de l´onze titular. Eusebio va apostar pel brasiler, amb poc més d´una setmana d´entrenaments, per fer de pivot al costat de Granell al mig del camp en detriment de Pere Pons. El bon resultat de Vila-real va fer que repetís esquema amb tres centrals (Alcalá, Bernardo i Juanpe) i dos carrilers (Aday i Porro). L´absència per lesió del Choco Lozano va permetre que Portu, un cop paït el seu no fitxatge pel Sevilla, recuperés el lloc a l´onze. Al davant, tot un Celta farcit d´estrelles i amb un potencial al davant d´allò més temible. Va ser el Girona, però, qui va avisar primer i no pas amb una ocasió poc clara. Portu, amb unes ganes immenses de fer-ho bé, va rebre de Borja García i, malgrat un mal control, va poder xutar.

El Girona volia donar continuïtat a la victòria aconseguida a Vila-real i, de passada, aconseguir una victòria que trenqués la ratxa de més de mig any sense alegries a Montilivi. El Celta va respondre amb un parell de xuts llunyans molt mal intencionats de Sisto i Maxi Gómez que van llepar la creueta i atrapar Bounou, respectivament. L´intercanvi de cops el va trencar el Girona obrint el marcador amb una jugada, al primer cop d´ull senzilla, però d´una realització científicament perfecta. Aday des de la dreta va posar la pilota mil·limètricament al cap d´Stuani i l´uruguaià va rematar de cap per enviar-la arran de pal a l´únic lloc on no podia arribar Sergio Álvarez. Montilivi somreia de veure l´1-0 al marcador. Els gironins, tot i l´avantatge, no aconseguien ni tenir el control del partit ni de la pilota. Era el Celta, a través de Lobotka i Beltrán, el que més generava. Així, d´un bona paret amb Maxi Gómez va acabar amb una falta a la frontal que Iago Aspas transformaria magistralment.

El gol d´Aspas va glaçar Montilivi. L´optimisme amb què s´encarava el partit després de l´1-0 semblava apaivagar-se però l´estratègia va donar ales altre cop al Girona. Un servei des de la cantonada de Granell, el va rematar Alcalá inapel·lablement, de cap, al fons de la xarxa per fer que el girona se n´anés a la mitja part amb avantatge.

A la represa, el tècnic del Celta Antonio Mohamed va retirar Junior Alonso per fer entrar Boufal i jugar amb línia de 4 al darrere. Una aposta clarament ofensiva per anar a buscar el partit. La idea, però, de seguida la va escapçar el Girona amb un ràpid contracop dut per Portu, continuat amb fortuna per Porro i finalitzat, com no, de meravella per Stuani. L´uruguaià ha començat la temporada d´allò més entonat i ahir va tornar a demostrar que és un dels millors killers de la Lliga.

Eren els millors minuts del Girona, que s´agradava i va fer arrencar els olés de Montilivi. Els d´Eusebio fregarien el quart en un parell de contres. El Celta estava tocat. Malferit. Tanmateix, la presència intimidatòria d´Aspas i Maxi Gómez feien que absolutament ningú donés per segura la victòria local. De fet, el Celta no havia llançat la tovallola i continuava buscant reduir distàncies a través de la combinació. Tocaven i tocaven la pilota, embotellant el Girona al seu camp. Això sí, de perill no en generaven gaire. El doble pivot Granell-Douglas Luiz ho tapava tot i no deixava entrar els jugadors gallecs fins a l´àrea. Tanmateix, era tot massa plàcid i el Girona hi va haver de posar emoció innecessàriament. A quatre minuts per al final, Lobotka va centrar des de la dreta i Boufal va clavar la pilota arran de pal sense que Bounou pogués arribar-hi. Tocaria patir. L´expulsió de Cabral per doble amonestació ja en el temps afegit, l´empenta de Montilivi que va respondre quan se´l necessitava i l´ofici d´Stuani van fer la resta. Bounou atraparia la darrera ocasió dels gallecs ja en el minut 95 acabant amb tot el neguit. La victòria no es podia escapar.

GIRONA 3 - 2 CELTA

GIRONA: Bounou; Pedro Porro, Alcalá, Bernardo, Juanpe, Aday (Muniesa, min. 84); Douglas Luiz, Granell, Borja García (Patrick Roberts, min. 66); Portu (Aleix Garcia, min. 87) i Stuani

CELTA: Sergio Álvarez; Hugo Mallo, Roncaglia, Araujo, Cabral, Junior Alonso (Boufal, min. 46); Beltrán (Brais Méndez, min. 75), Lobotka; Sisto (Eckert, min. 66), Iago Aspas i Maxi Gómez

GOLS: 1-0, Stuani (min. 20). 1-1, Iago Aspas (min. 33). 2-1, Alcalá (min. 35). 3-1, Stuani (min. 54). 3-2, Boufal (min. 86)

ÀRBITRE: Javier Alberola Rojas (comitè de Castella-La Manxa). Ha expulsat el visitant Cabral, per doble amonestació (min. 92). Ha amonestat Beltrán, Douglas Luiz.

ESTADI: Montilivi, 9.849 espectadors.