Cristhian Stuani va signar l'estiu del 2017 un contracte per tres temporades (fins al 2020) amb el Girona. L'uruguaià tornava a la Lliga espanyola després que el conjunt gironí hagués desemborsat uns 3,5 milions d'euros al Middlesbrough pel seu traspàs. Malgrat ser un jugador contrastat internacionalment, el seu rendiment golejador era una incògnita després de dos anys irregulars amb el Boro. Tanmateix, a còpia de gols i implicació, Stuani no només ha tapat la boca als que van dubtar d'ell el curs passat sinó també als que aquest estiu mantenien que després del Mundial ja no rendiria tan bé com en l'anterior, en què va fer 21 gols. El resultat és un començament de temporada amb 6 dianes en 6 partits que el situa com a segon màxim golejador de la Lliga només superat per André Silva (Sevilla).

Tot plegat ha fet que el Girona hagi mogut fitxa per millorar-li les condicions contractuals i intentar assegurar-se la felicitat del seu gran referent. El club ha parlat ja amb el jugador i el seu agent per oferir-li una millora de sou que podria fins i tot anar acompanyada d'un any més de contracte (2021), opció que ja està contemplada al contracte en funció de diverses variables. La clàusula, d'uns 15 milions, no es tocaria. Ahir, el davanter va dir-hi la seva en una entrevista a la ràdio uruguaiana Sport 890. «Estic en negociacions però a dia d'avui ho veig una mica lluny», va assegurar Stuani a l'emissora.

De moment, doncs, Stuani continua sent jugador del Girona però l'actualització de les seves condicions econòmiques sembla que haurà d'esperar. I mentrestant, al Girona li tocarà patir per si arriba algun equip al mercat d'hivern amb una oferta irrebutjable pel jugador i paga la seva clàusula. «Passa el mateix arreu. Quan un jugador destaca i fa bona temporada crida l'atenció d'altres equips. Al final és el club qui prèn la decisió amb el jugador. Tant el club com jo estem contents. Estic donant el millor de mi al servei del grup», afegia.

Al marge de la renovació, Stuani es mostra satisfet de «poder deixar emprempta» a la lliga espanyola i qualifica de «tremend» el fet d'haver marcat als camps de Barça i Madrid. Stuani també va parlar del VAR. «A Osca el partit es va decidir per dues accions de VAR. Ara bé, contra el Betis van obrir la cella a Juanpe en una jugada semblant i ni l'àrbitre ni el VAR van entrar-hi. Això genera el dubte de si es mira tot o si s'aplica el reglament només en uns partits».