Eusebio va mantenir ahir, durant la prèvia del duel d'avui amb l'Eibar, el discurs autocrític que ja va mostrar un cop acabat el partit de l'Osca (1-1). Allà, els gironins van canviar de sistema al descans i van perdre dos punts, cedint clarament el domini del partit. «Vam tenir fases bones però en altres aspectes no vam estar bé i vam marxar amb la sensació d'haver pogut assolir la victòria si les circumstàncies haguessin estat diferents. La meva idea exigia un efecte amb el canvi de dibuix, però no va funcionar. Volíem controlar tenint un central més, i vam passar a perdre el control i la pilota. El pla és el mateix, jugant d'una manera o de l'altra», va dir. El tècnic manté la incògnita sobre si avui el Girona jugarà amb una línia de quatre o de cinc al darrere. «Està decidit i treballat, hem tingut temps per enfocar bé el que ens exigirà el rival i esperem imposar les nostres virtuts». Eusebio va analitzar què li aporta cada esquema: «Quan hem jugat amb una línia defensiva de quatre, hem tingut més el control del partit. En aquest sentit, estic satisfet. I quan hem estat més sotmesos, hem sabut treure'n profit però ens ha faltat generar un millor perill mitjançant els contracops. Això ho hem de millorar. Sempre he dit que continuarem treballant per saber que un petit matís ens faci saltar d'un sistema a l'altre i que l'equip no se'n ressenti. Tot depèn de la pilota i de les nostres necessitats, hem de saber controlar els partits jugant de qualsevol manera».

Eusebio repeteix la mateixa convocatòria que en les darreres dues jornades, sense Ramalho, Planas ni Mojica. «Hem pogut entrenar amb tots, i això és una bona notícia, però Planas i Mojica encara no han fet cap entrenament complet. Estic content per tenir gairebé tothom a disposició», va valorar, recalcant que no li passa res més pel cap que no sigui una victòria. «Només penso que guanyarem i passarem 17 dies sense futbol molt bons». El curs passat, l'Eibar va derrotar el Girona per 4-1 a Ipurua i per 1-4 a Montilivi. «Segur que hi ha un punt més de motivació pels precedents, però el fet de guanyar ja és motiu suficient per sortir endollats. Qualsevol repte personal és benvingut. M'he fixat en la proposta de Mendilibar i tinc clar què necessitem per superar-los, però no agafo com a referència aquells partits». Els elogis al rival, van ser una constant. «L'Eibar fa uns anys que demostra el que és, jugant de la mateixa manera et fa sentir incòmode. Mendilibar fa molt temps que hi treballa i ho tenen automatitzat, són regulars i saben aprofitar-se quan el rival no està a l'altura. Espero el millor Eibar, un equip eficaç, i ho haurem de fer tot molt bé. Si ho fem, tindrem moltes opcions de guanyar. La mentalitat hi farà molt, això ja es dona per descomptat. La clau serà ser eficaços i saber generar-los problemes».

En la setmana de tres partits, el Girona s'ha encallat, passant de sumar set dels nou punts possibles a un dos de nou. «Ho hem analitzat i s'ha de tenir en compte el nivell dels rivals, com el Barça i el Betis. En algunes fases ens hem descontrolat i en d'altres no, cada partit és una història. Les coses que passen ens serviran per al futur, ja s'està veient que la Lliga és molt igualada». El camí, però, no es qüestiona perquè Eusebio n'està satisfet. «Hom sempre pensa que podia haver fet millor les coses i tenir més punts, som ambiciosos. Però estic content amb el comportament i les sensacions del grup, això és el més important. Tot just estem començant però competim bé i tenim opcions de guanyar a cada partit. Necessitem millorar en certs aspectes, per ser més segurs i sòlids. Volem ser un equip madur, que se sàpiga moure segons els diferents condicionants que presenti cada partit».

Per acabar, va parlar del VAR. «Hem d'estar concentrats i evitar les accions que ens puguin perjudicar. Només pensem en el joc, la resta l'únic que fa és distreure'ns. Si li comencem a donar importància a tot, estarem més pendents del que toca. Quan revisen una decisió, sempre s'espera que el veredicte sigui just», va finalitzar.