Tenir el màxim golejador de Primera Divisió, Cristhian Stuani ja en porta vuit després dels dos gols d'aquest matí, i la possibilitat de queixar-se de la influència que té en el futbol actual el vídeo arbitratge no poden amagar que el Girona d'Eusebio encara ha de trobar la seva ànima. Uns dies juga amb defensa de quatre, altres amb el"sistema Machín", però sembla que no sàpiga gairebé que vol ser quansigui gran. Avui, l'Eibar s'ha tornat a emportar els tres punts deMontilivi, com ja havia fet la temporada, en un partit amb una primerameitat marcada pel VAR i pels dos de Stauni i una segona on, totintentar-ho, el Girona no ha demostrat tenir clar el camí que havia defer servir per compensar el dur cop que ha estat el 2-3 marcat per Sergi Enrich.

A Eusebio li agraden les rotacions i els canvis de sistema. Ningú li podrà retreure al tècnic del Girona que no vagi provant coses. Avui, per exemple, dues novetats respecte a l'equip que havia sortit d'inici a Osca - Pedro Porro i Granell - i una nova alteració del dibuix. El Girona ha tornat a la línia de tres al darrere, però, aquest cop amb dues bandes asimètriques perquè mentre, a la dreta, Pedro Porro tenia Portu per davant; a l'esquerra, Aday disposava de tota la banda perquè Borja García jugava al mig al costat de Granell i Douglas Luiz.

Sigui pels canvis o per un horari poc habitual, dissabte al migdia, el Girona ha semblat sortir desorientat al camp. O, com a mínim, un xic adormit. Quan l'equip d'Eusebio ha començat a treure's la son de les orelles, el Girona ja estava perdent 0-1 que podria haver estat 0-2 si Charles no hagués desaprofitat una clara oportunitat de gol dos minuts després d'haver obert el marcador des del punt de penal. Un 0-1 que, com gairebé tot darrerament el que passa en els partits del Girona, ha arribat després de la intervenció del VAR. Aday ha refusat amb les mans una rematada de Sergi Enrich després d'una centrada de Peña en una acció que, un primer moment, ha passat desapercebuda per Prieto Iglesias. Però no per al VAR. Des de Las Rozas, Cordero Vega ha avisat el seu col·lega i Charles ha obert el marcador des dels onze metres

(1-0, m.11).

Mentre el Girona s'anava despertant, Charles encara ha pogut fer el 0-2 amb una nova centrada des de la banda dreta de l'Eibar que no ha aconseguit rematar sol davant de Bono. A poc a poc, els gironins s'han anat llevant la son de les orelles i, sense haver proposat encara res futbolísticament podria haver empatat si l'àrbitre no hagués anul·lat per fora de joc de Bernardo un gol que el porter de l'Eibar Dmitrovic s'havia empassat estrepitossament després d'un llançament de falta de Granell. NI Girona, ni Eibar han aconseguit posar pausa al partit tocant la pilota al mig del camp. I amb el partit descontrolat el joc d'anades i vingudes, els gironins han tornat a treure profit de l'extraordinària eficàcia de Cristhian Stuani. Centrada de Pedro Porro i cop de cap, com si no, de Stuani a gol (1-1, m.39). Tres minuts més tard, Stuani ha tornat a marcar, aquest cop amb el peu, després que Bernardo li deixés una bona pilota amb el cap. Montilivi deixar anar la seva eufòria, però el crit dels aficionats del Girona queda afogat de manera immediata perquè Prieto Iglésias l'anul·la per fora de joc.

Dmitrovic no arribava mai a treure de la seva porteria. Amb els dos equips esperant que el porter de l'Eibar posi la pilota en joc, l'àrbitre no li acaba de donar el vistiplau. La jugada s'està revisant a la sala del VAR. L'espera es fa llarga. Montilivi està tens, però tothom tornar a saltar dels seus seients quan Àlex Granell, just al costat de l'àrbitre, aixeca els braços. El VAR ha parlat: el gol puja al marcador (2-1, m. 42). Montilivi crida "Uruguayo, uruguayo..." davant el vuitè gol en set jornades del davanter que, poc després, encara té una nova oportunitat que Dmitrovic li treu amb els peus. El problema, però, és que les intervencions del VAR han obligat Prieto Iglesias a afegir cinc minuts. Massa. Arbilla, en una jugada a pilota aturada, remata de cap absolutament sol per batre Bono, clavat a la línia de gol, i fer pujar el 2-2 en el marcador.

A la segona meitat, el Girona ha intentat jugar un futbol més reconeixible. El dels últims anys. Un equip que treballa més que crea al mig del camp i que busca amb fam la porteria contrària amb la velocitat de Portu, les jugades a pilota aturada i les (poques) aparicions de Borja García a l'espera que, tard o d'hora, Stuani n'enganxi alguna. El problema és que, ara per ara, Portu no és ni de bon tros el futbolista de l'any passat i que Mendilibar també treballa molt bé les jugades a pilota aturada. I això fa que la millora gironina a la segona meitat no es transformés en gols. Portu recordar el d'altre temps amb un parell de cavalcades que, però, no va poder acabar rematant. El Girona ha intentat fer un pas endavant i l'Eibar li ha clavat una bufetada a la cara, perquè quan millor, o almenys ho semblava, jugaven els gironins, Sergi Enrich ha fet el 2-3 en un cop de cap, mig d'esquenes, que ha superat Bono (2-3). Després han arribat totes les presses. Lozano, Doumbia i Patrick Roberts han anat apareixent sobre el camp. Però ja no hi ha hagut res a fer.

Girona: Bono, Pedro Porro (Lozano, m.72), Juanpe, Bernardo, Muniesa, Aday (Roberts, m.81), Douglas Luiz, Granell, Borja García, Portu (Doumbia, m.80) i Stuani.

Eibar: Dmitrovic, Rubén Peña, Paulo, Arbilla, Cote, Orellana, Pape Diop, Joan Jordán (Cucurella, m.78), De Blasis, Sergi Enrich (Sergio, m.84) i Charles (Kike García, m.70)

Àrbitre: Prieto Iglesias. (C. Madrileny). Àrbitre VAR: Cordero Vega (C. Càntabre). Targetes grogues: Juanpe, Portu, Aday del Girona; i Cote, Jordán, Diop, Riesgo, Arbilla, Paulo de l'Eibar.

Gols: 0-1, m.11, Charles (p.); 1-1, m.40, Stuani; 2-1, m.42, Stuani; 2-2, Arbilla; 2-3, m. 71, Sergi Enrich; Montilivi: 10.569. espectadors.