El VAR va ser un altre cop protagonista en un partit del Girona. Ahir, a Montilivi, en l'enfrontament que els d'Eusebio disputaven davant l'Eibar, el videoarbitratge va intervenir fins a tres vegades, i ja en van set en els vuit partits que han disputat els gironins aquesta temporada.

Primer, el videoarbitratge va aparèixer al minut 10 de partit per indicar el penal que avançaria al conjunt de Mendilibar al marcador. L'àrbitre del partit, Prieto Iglesias, a instàncies de Cordero Vega des de Madrid, va anar a revisar la jugada al monitor -primer cop que s'utilitzava a Montilivi- i va assenyalar penal per mans d'Aday dins l'àrea, que va veure la targeta groga.

La segona jugada en què va tornar a intervenir el VAR va ser al minut 20, quan va anul·lar el que hagués estat l'empat per al conjunt entrenat per Eusebio. El porter visitant Dmitrovic es va empassar un xut de Granell, però Bernardo va fer el gest d'intervenir a la jugada, cosa que va fer que el VAR anulés la diana local per orsai.

Més sort va tenir el Girona en la següent jugada en què va tornar a intervenir el videoarbitratge. El 2-1 d'Stuani va ser anul·lat inicialment per fora de joc del davanter uruguaià, però tres minuts més tard el col·legiat navarrès feia pujar el 2-1 al marcador.

Amb les tres vegades d'ahir, el VAR ja ha intervingut un total de set vegades en els vuit partits que ha disputat el Girona aquesta temporada. El primer cop va ser a Vil·lareal, quan es va anul·lar un gol d'Ekambi que hagués suposat l'1-0 per als de La Plana. Un partit que es va acabar emportant el Girona (0-1).

Un cas aïllat si ho comparem amb les últimes quatre jornades de Lliga, comptant aquesta davant l'Eibar. Fa dues setmanes, el videoarbitratge també va intervenir al Camp Nou en la jugada de l'expulsió de Lenglet pel cop de colze que va fer a Pere Pons al minut 35 de partit. L'expulsió del central blaugrana donava oxígen als d'Eusebio, que van aconseguir un històric empat al camp del Barça (2-2).

En canvi, en una jugada molt similiar a la de la jornada anterior del Camp Nou, el VAR no va intervenir. Va ser a les acaballes del partit contra el Betis, quan Javi Garcia va clavar un cop de colze a Juanpe, que va acabar el partit amb sang a la cella. Ni l'àrbitre ni el videoarbitratge van voler saber res de la jugada, amb un partit que va acabar 0-1 a favor dels andalusos.

Per últim, la setmana passada a l'Alcoraz, davant l'Osca, el VAR va intervenir en dues ocasions, per xiular dos penals, un per cada equip, que en un principi l'àrbitre Cordero Vega, que ahir va ser protagonista des de Madrid amb el VAR, havia assenyalat com a faltes fora de l'àrea.

De les set ocasions en què el VAR ha intervingut en els partits del Girona aquesta temporada, quatre han estat a favor dels interessos del conjunt entrenat per Eusebio. Aquestes quatre han estat un gol anul·lat al rival, una expulsió dels contraris, un penal a favor i un gol que s'havia anul·lat i que el VAR va donar per bo. En canvi, tres han estat en contra dels interessos gironins: dos penals i un gol a favor anul·lat.